Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Δεύτερο πιθανό κρούσμα αφθώδους πυρετού εντοπίστηκε στη Βρετανία, σε μικρή απόσταση από την πρώτη εστία της επικίνδυνης νόσου κοντά σε κοινότητα του Σάρεϊ όπου έχουν σφαγιαστεί ήδη τα κοπάδια. Σε ισχύ επ' αόριστον είναι η απαγόρευση όλων των εξαγωγών βρετανικού κρέατος στην ΕΕ.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Βέβαιοι ότι η Νότια Αμερική θα κερδίσει το στοίχημα της ενίσχυσης της συνεργασίας, της ενότητας, του εμπορίου και της εκβιομηχάνισής της, εμφανίστηκαν ο Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστορ Κίρσνερ και ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν με αφορμή την επίσκεψη του Τσάβες στο πλαίσιο της τελευταίας του περιοδείας. Επόμενος σταθμός η Ουρουγουάη.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Οι μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας διεξάγουν έρευνες για τον απόμαχο συνταγματάρχη Μαουρίσιο Αλφόνσο Σαντόγιο, ειδικό στα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στο Καράκας και θεωρείται πως εργάζεται για την αμερικανική CIA, δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πέδρο Καρένο.

ΜΟΣΧΑ.-- Ενταλμα σύλληψης κατά του Μπόρις Μπερεζόφσκι εξέδωσε δικαστήριο της Μόσχας. Το Λονδίνο ενημέρωσε για τη σύλληψη Ρώσου υπόπτου για συμμετοχή σε συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Μπερεζόφσκι, υποστήριξε ο Βρετανός πρεσβευτής στη Μόσχα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Την απελευθέρωση πέντε κρατουμένων στις φυλακές της αμερικανικής βάσης Γκουαντάναμο στην Κούβα, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ με γραπτό αίτημα προς την Αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις, σύμφωνα με το Φόρεϊν Οφις.

ΜΟΣΧΑ.-- Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν, με διάταγμά του, αποφάσισε να απονείμει το παράσημο φιλίας, στον Δ. Σιούφα, υπουργό Ανάπτυξης, «για τη μεγάλη συμβολή του στην ανάπτυξη των ρωσο-ελληνικών σχέσεων στον τομέα της Ενέργειας».

ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΡΩΜΗ.-- Στους επτά ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες που πλήττουν τη βόρεια Βουλγαρία, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις στη νότια και ανατολική Ρουμανία προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και σημαντικές ζημιές σε γέφυρες και περιουσίες. Στην Ιταλία, οι νεκροί από τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν στη χώρα από την αρχή του θέρους ανέρχονται πλέον στους έξι μετά το χτεσινό εντοπισμό του πτώματος ενός 80χρονου άνδρα στην Απουλία.

ΑΝΟΪ.-- Ενας 15χρονος απεβίωσε χτες από τη γρίπη των πτηνών στη νότια επαρχία Ταν Χόα του Βιετνάμ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης απέσυρε χτες το δικό της μερίδιο (300 εκατ. δολαρίων) απ' τη χρηματοδότηση κατασκευής του ενεργειακού σχεδίου «Σαχαλίνη 2». Το σχέδιο, κόστους 20 δισ. δολαρίων, χρηματοδοτείται ως επί το πλείστον από τη ρωσική κρατική εταιρεία «Γκαζπρόμ».

ΝΤΙΛΙ.-- Φουντώνουν οι συγκρούσεις νεαρών υποστηριχτών της αντιπολίτευσης και της αστυνομίας στο Ανατολικό Τιμόρ μετά το διορισμό του Ξανάνα Γκουσμάο στη θέση του νέου πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο, που επικαλέστηκε αδιέξοδο στις συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ