Κυριακή 26 Αυγούστου 2007 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το βασικό πλαίσιο των θέσεων του Κόμματος και ορισμένες από τις προτάσεις του - κριτήριο ψήφου, για άμεση δράση και πάλη

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι ακόμα και σήμερα, στις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, όπου έχουν καταργηθεί και τα τυπικά εμπόδια στην ελεύθερη δράση του κεφαλαίου, στην απελευθέρωση της αγοράς, υπάρχει δυνατότητα να παρεμποδιστούν τα χειρότερα. Πάντα, όταν η ταξική πάλη δυναμώνει και οι συσχετισμοί αλλάζουν υπέρ του λαού, είναι δυνατή η απόσπαση ορισμένων κατακτήσεων. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει, όσο ο πολιτικός συσχετισμός δεν αλλάζει, όσο νομιμοποιείται η αντιλαϊκή πολιτική με την ψήφο.

Καμιά αυταπάτη ότι είναι δυνατόν να βελτιωθεί η θέση των εργαζομένων, χωρίς να χάσουν πολιτική δύναμη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να χτυπηθούν τα κέρδη και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Δεν υφίσταται αγορά με κοινωνικό ή ανθρώπινο πρόσωπο, υγιής ανταγωνισμός.

Μόνο με καθαρή αντίθεση στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών μπορεί να υπάρξει κάτι καλύτερο για τους εργαζόμενους. Με ανοχή και συναίνεση μαζί τους θα μετράμε μόνο απώλειες.

Βεβαίως, το λαϊκό κίνημα θα μπορέσει να έχει ουσιαστικά και ως ένα βαθμό βιώσιμα κέρδη, θα μπορέσει να εμποδίσει το πισωγύρισμα μόνο όταν περάσει σε φάση αντεπίθεσης, αξιοποιεί τις νίκες όχι μόνο για τη βελτίωση της ζωής του, αλλά και για την οργανωμένη αντεπίθεση, με στόχο τη λαϊκή εξουσία. Νίκες το κίνημα είχε στο παρελθόν. Δεν τις κράτησε, γιατί βρέθηκε ανέτοιμο να αντιμετωπίσει την αντιδραστική καταιγίδα των λεγόμενων εκσυγχρονισμών και μεταρρυθμίσεων. Και ήταν ανέτοιμο, γιατί διατηρούσε ελπίδες στη δικομματική εναλλαγή και κυρίως γιατί δεν έθετε ως προοπτική τη συνολική ρήξη και ανατροπή.

Το γενικό πρόγραμμα πάλης του ΚΚΕ εξειδικεύεται κατά κλάδο, περιοχή, τομέα οικονομίας, κατά ηλικία και φύλο, αφορά και τους οικονομικούς και πολιτικούς μετανάστες. Δίχως γενική ριζοσπαστική έως και ανατρεπτική γραμμή πλεύσης, με όρους λαϊκής οργανωμένης παρέμβασης και δράσης, δεν υπάρχει ριζοσπαστική εξειδίκευση και προσαρμογή.

Διεκδικούμε, λοιπόν, με όρους μαζικής πάλης, άμεσα για να υπάρξει ανακούφιση, για να υπάρξουν κατακτήσεις - εφαλτήριο για την τελική νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ