Κυριακή 26 Αυγούστου 2007 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό

Στις φλόγες παραδόθηκαν χτες το μεσημέρι δύο σπίτια στην οδό Αργυροκάστρου στου Παπάγου στον Υμηττό. Η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες, περίπου 40 μέρες μετά από την προηγούμενη, στα σύνορα Παπάγου με Χολαργό, πάνω από την Αττική Οδό, ήταν μεγάλη και επικίνδυνη. Γρήγορα, με τη βοήθεια της έλλειψης εναέριων μέσων - αφού υπήρχε μόνο ένα ελικόπτερο σε όλη την Αττική - αλλά και με τους ισχυρούς ανέμους, έφτασε στη Λ. Κατεχάκη. Η κυκλοφορία στους δύο παραπάνω οδικούς άξονες διεκόπη.

Η πύρινη λαίλαπα έκαιγε πευκοδάσος έχοντας κατεύθυνση προς Καισαριανή και Καρέα. Προληπτικά εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγ. Ιωάννη και της Παναγιάς Ελεούσας, με τις μοναχές του τελευταίου να «φυγαδεύονται» με περιπολικά. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, η πυρκαγιά ήταν σε ύφεση. Τη στιγμή που ξεκίνησε η πυρκαγιά, μία ακόμα εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σταυρού Αγ. Παρασκευής, που όμως αντιμετωπίστηκε γρήγορα. Αργά το μεσημέρι, βρέθηκαν σε Διόνυσο και Χολαργό εμπρηστικοί μηχανισμοί εκ των οποίων ο ένας χωρίς να έχει εκραγεί.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 3.00 χτες το μεσημέρι σε δασική έκταση δίπλα στη Λ. Μαρκοπούλου. Το μέτωπο ήταν ανεξέλεγκτο και κατευθυνόταν προς τα Καλύβια.

Με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., τέθηκε σε επιφυλακή το 50% του προσωπικού του αρχηγείου και της ΓΑΔΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ