Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Για την υποταγή του παλαιστινιακού λαού

Μια από τις χειρότερες περιόδους της πολύχρονης πορείας του διανύει ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για βιώσιμη ανεξαρτησία και ελευθερία. Δυστυχώς, για τον παλαιστινιακό λαό, οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων κάθε άλλο παρά λίγες αφορμές έδωσαν στη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα», σε κυβερνήσεις για να πετάξουν τις μάσκες και να λάβουν θέσεις στο ενδοϊμπεριαλιστικό παιχνίδι που γίνεται στην περιοχή. Σε αυτό συμμετέχουν ενεργά και οι κυβερνήσεις του δικομματισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία χρόνια.

Από το ξέσπασμα της δεύτερης Ιντιφάντα το 2000 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει καθημερινότητα, σχεδόν, οι δολοφονίες ηγετών του, οι αεροπορικές αιματηρές επιδρομές σε κατοικημένες περιοχές, η απαγόρευση κυκλοφορίας και ο αποκλεισμός. Εχουν ισοπεδωθεί ολόκληρες πόλεις και περιοχές, χιλιάδες στρέμματα προσαρτώνται, τείχη ανεγείρονται, σπίτια κατεδαφίζονται. Ακρως δημοκρατικά εκλογικά αποτελέσματα, ασχέτως συμφωνίας ή όχι με τον νικητή («Χαμάς»), περιφρονούνται απροκάλυπτα. Ενας ολόκληρος λαός αργοπεθαίνει από εμπάργκο.

Απέναντι σε όλα αυτά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζονται στα ευχολόγια και στην υποκρισία, κρύβοντας τον πραγματικό τους ρόλο:

  • Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζει το «δίκαιο του παλαιστινιακού λαού», αλλά δε θίγει ποτέ την ουσία: την ΚΑΤΟΧΗ. Δεν αναφέρει ποτέ την αιτία της όλης κατάστασης, αλλά αντίθετα, στα αρκετά ταξίδια του στην περιοχή, προσπάθησε να πείσει ότι «μέσα από ένα διάλογο», που θα αγνοεί ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα, «μπορεί να εξευρεθεί δίκαιη λύση».
  • Ανάλογη στάση τηρεί και η ΝΔ, τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση, σήμερα. Δεν είναι, προφανώς, παρανόηση ή παραδρομή, το γεγονός ότι η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντ. Μπακογιάννη, ακόμη και μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο Αμπάς, πριν μερικούς μήνες στην Αθήνα, έπλεξε ένα εκτενές εγκώμιο για το «διάλογο και την ανάγκη επίλυσης», αλλά επίσης δεν ανέφερε τίποτε περί κατοχής.
  • Αλλωστε, η κυβέρνηση, και αυτή και η προηγούμενη, ως μέλος και της ΕΕ, είναι, στο βαθμό που της αναλογεί, συνυπεύθυνη για την πολιτική που προωθεί στην περιοχή το διαμεσολαβητικό Κουαρτέτο (ΗΠΑ - ΕΕ - ΟΗΕ - Ρωσία). Πολιτική που περιφρονεί τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, ενώ αντίθετα υιοθετεί τους όρους που θέτει, κατά διαστήματα η ισραηλινή πλευρά, προς τους Παλαιστινίους, ζητώντας από τον κατεχόμενο λαό «να σεβαστεί τα δικαιώματα αυτοάμυνας του κατακτητή»!

Τα κροκοδείλια δάκρυα για τους «φαύλους κύκλους βίας» και για την «ανάγκη αποκλιμάκωσης», για τα «βάσανα του παλαιστινιακού λαού» και όλα τα συναφή, δεν μπορούν να κρύψουν την ένοχη σιωπή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το φονικό εμπάργκο, ούτε την άρνησή τους να συναντηθούν εκπρόσωποί τους με τη νόμιμα εκλεγμένη παλ. κυβέρνηση. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προωθούν και οι δύο τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την «ευρεία Μέση Ανατολή». Ταυτόχρονα, αρνούνται το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή και ταυτίζουν την όποια αντίθετη άποψη με την τρομοκρατία, θέλουν τελικά την υποταγή του παλαιστινιακού λαού. Είναι και αυτός ένας λόγος για να τους μαυρίσουν τα λαϊκά στρώματα στην κάλπη της Κυριακής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με κάθε τρόπο να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό (2023-11-24 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης (2015-10-15 00:00:00.0)
Σε βαρύ κλίμα έφτασε ο Μίτσελ (2010-01-22 00:00:00.0)
Προκλητική «νουθεσία» από την ισραηλινή πρεσβεία (2009-02-12 00:00:00.0)
Μόνο στα λόγια... (2007-04-24 00:00:00.0)
Ούτε λέξη συμπάθειας για τον παλαιστινιακό λαό (2006-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ