Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκπέμπουμε SOS!

Ενώ στην περιοχή της Ζαχάρως «Μπισκινόκαμπος» από την περασμένη Τετάρτη ο δήμαρχος της περιοχής, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρονόπουλος έχει τοποθετήσει μπουλντόζες να ανοίγουν δρόμο ξεκινώντας ήδη την υλοποίηση της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση της ΝΔ μέσω της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου (ΚΕΔ), πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε άλλη περιοχή, του Ξηροχωρίου της Ηλείας σε δασική έκταση. Μέχρι χτες το μεσημέρι η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Την ίδια ώρα μετά το δήμαρχο Ζαχάρως και ο δήμαρχος Σκιλλούντος, του ΠΑΣΟΚ και αυτός, και πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Ηλείας Σ. Μπαλιώκος, με αίτημά του στην ΚΕΔ διεκδικεί «φιλέτο» από την περιοχή που αποτελεί συνέχεια του Καϊάφα.

Να σταματήσει το έγκλημα

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, καλώντας σε επαγρύπνηση το λαό της περιοχής και σε δράση για να ματαιώσει την υλοποίηση αυτών των σχεδίων,τονίζει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ άνοιξε την όρεξη των αρπακτικών και ως γνωστόν η όρεξη έρχεται... τρώγοντας! Είναι φανερό ότι ο "νέος τύπος ανάπτυξης" της ΝΔ και η «παραγωγική ανασυγκρότηση ΑΕ» του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε εξέλιξη. Ενώ στόχο έχουν: τη συσσώρευση του καπιταλιστικού κέρδους μέσα από την αλλαγή στη χρήση της γης, την εμπορευματοποίηση και την τσιμεντοποίηση του τόπου. Επιβεβαιώνονται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, ότι ο Καϊάφας έπρεπε να καεί και προπάντος τον άφησαν (!) να καεί».

«Ο δήμαρχος της Ζαχάρως Π. Χρονόπουλος, συνεχίζει η ανακοίνωση, αντί να στέλνει τις μπουλντόζες για τα αντιπλημμυρικά έργα, κάνει μπίζνες πάνω στα καμένα. Είναι έγκλημα και πρέπει να το πληρώσει! Και αυτός και το σύστημα που τον στηρίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ