Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Προσπάθεια εκφοβισμού συνδικαλιστών

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου σέρνονται εργαζόμενοι σε δήμους της Κεφαλονιάς που τόλμησαν να διεκδικήσουν το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία. Σήμερα είναι προγραμματισμένη η δίκη 45 εργαζομένων (μόνιμων και εκτάκτων) στο Δήμο Αργοστολίου, οι οποίοι ξεκίνησαν την περασμένη άνοιξη κινητοποιήσεις και σήμερα κατηγορούνται ότι ...διατάραξαν την κοινή ειρήνη. Επίσης, σε ανάκριση καλούνται 6 εργαζόμενοι του Δήμου Ερίσσου που οργάνωσαν αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης (ΕΚΚΙ) καταδικάζει «τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των δημάρχων του δικομματισμού, που μέσα από τη συνέχεια των διώξεων επιχειρούν εκτός των άλλων να τρομοκρατήσουν και όλους όσοι αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να ποινικοποιήσουν τους αγώνες τους». Υπογραμμίζει ακόμη: «Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και αυτή του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της ΕΕ, έχει στόχο την εκμετάλλευση φτηνότερης εργατικής δύναμης. Για το λόγο αυτό επιχειρεί να ενισχύσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου καταργώντας παντού τη μόνιμη και σταθερή δουλιά».

Το ΕΚΚΙ καταλήγει καλώντας τους εργαζόμενους να αγωνιστούν σε ταξική κατεύθυνση μέσα από τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ