Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Με αποφασιστικότητα απαντάμε στη νέα πρόκληση

Την απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) να εκποιήσει μετοχές προκειμένου να καλύψει τρέχουσες πληρωμές συντάξεων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό.

«Η διοίκηση του ΟΑΕΕ προχωράει σε αυτές τις απαράδεκτες και ζημιογόνες για το Ταμείο μας ενέργειες, αντί να διεκδικήσει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, και συγχρόνως συνεχίζει να υλοποιεί με συνέπεια την αντιασφαλιστική πολιτική που εδώ και δεκαετίες εφαρμόζεται πότε από τη ΝΔ και πότε από το ΠΑΣΟΚ και έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των εισφορών, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, στη διόγκωση των ελλειμμάτων και στο τζογάρισμα των αποθεματικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ΟΒΣΑ απορρίπτει ταυτόχρονα τη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ και παραθέτει τις διεκδικήσεις της για το Ασφαλιστικό, μεταξύ των οποίων είναι και η κατάργηση του ΠΔ 258/2005 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Επίσης, μπροστά στη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα καλεί σε συνδικαλιστική σύσκεψη την Τετάρτη 3 του Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της στην πλ. Κάνιγγος. «Με αποφασιστικότητα απαντάμε στην πρόκληση της κυβέρνησης (...). Ο συντονισμός της δράσης μας θα φέρει νέους αγώνες, πιο μαζικούς, πιο δυνατούς. Στο χέρι μας είναι να εμποδίσουμε την κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού μας συστήματος», καταλήγει.

Κατάσχεση στην «Ακρόπολις»

Τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των υπευθύνων της διοίκησης της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» μέχρι του ποσού των 8 εκατ. ευρώ διέταξε το Πρωτοδικείο Αθήνας. Στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει το ΔΣ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα ομόλογα, ζητώντας την κατάσχεση της περιουσίας των υπευθύνων της διοίκησης της εν λόγω εταιρείας. Το σκεπτικό της απόφασης αναγνωρίζει ευθύνες στη διοίκηση της «Ακρόπολις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ