Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δράση για να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενες

Σύσκεψη με συνδικάτα χτες, ύστερα από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

Αποψη από τη χτεσινή σύσκεψη
Αποψη από τη χτεσινή σύσκεψη
Τα αγωνιστικά τους βήματα συντονίζουν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και τα συνδικάτα μπροστά στη νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα που αναμένεται να ξεσπάσει σε βάρος ολόκληρης της εργατικής τάξης. Το επόμενο διάστημα θα αναλάβουν κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες, θα βρεθούν μαζί σε κλάδους και τόπους δουλιάς, με στόχο να συζητήσουν πλατιά με τις εργαζόμενες, να συμβάλουν αποφασιστικά στην ενημέρωση και την κινητοποίηση των γυναικών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Τα παραπάνω σημειώθηκαν σε σύσκεψη που έγινε χτες το απόγευμα, με πρωτοβουλία της ΟΓΕ και τη συμμετοχή της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, των Σσωματείων Εμποροϋπαλλήλων, Μισθωτών Τεχνικών, Νοσηλευτριών και Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργών, Φαρμάκου, Ιδιωτικών Κλινικών και των Ομοσπονδιών Εργαζομένων στο Φάρμακο, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Λογιστών, αναδεικνύοντας - συν τοις άλλοις - τις ευθύνες που αναλογούν στο συνδικαλιστικό κίνημα στον αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων γυναικών.

Οπως αυτοί συντονίζονται με τις οδηγίες της ΕΕ, με τον ΟΟΣΑ και το ΣΕΒ, έτσι κι εμείς πρέπει να «συντονιστούμε» με τις λαϊκές ανάγκες και τα λαϊκά συμφέροντα, τόνισε η πρόεδρος της ΟΓΕ Καλλιόπη Μπουντούρογλου, αναφερόμενη στην εντεινόμενη επίθεση που εξαπολύουν εδώ και χρόνια οι εναλλασσόμενες στην εξουσία κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζοντας ότι η ΟΓΕ θα συμπορευτεί με το ΠΑΜΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι κατακτήσεις που με σκληρούς αγώνες απέσπασαν το εργατικό και το γυναικείο κίνημα και τώρα στήνονται στο «απόσπασμα». Οπως η πενταετής διαφορά στη συνταξιοδότηση των γυναικών, η πρόωρη συνταξιοδότηση για εργαζόμενες με ανήλικα ή ανάπηρα παιδιά. Τα μέτρα που προωθούνται, όχι μόνο δε στοχεύουν να σώσουν τη «βιωσιμότητα των ταμείων», αλλά επιδιώκουν να πάρουν κι άλλα απ' τα δικαιώματά μας για να δώσουν κι άλλα στο μεγάλο κεφάλαιο, επισήμανε η Ζωή Σώκου, πρόεδρος της ΟΕΦΣΕΕ.

Η σύσκεψη κατέληξε σε κοινό πλαίσιο, με το οποίο - μεταξύ άλλων - οι γυναίκες καλούνται «να αντισταθούν στην επερχόμενη αντιασφαλιστική λαίλαπα και να αγωνιστούν για τη διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ