Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συζητήσεις για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων

Την ικανοποίησή του για τα προωθούμενα σχέδια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τα ελληνικά αεροδρόμια και τις υπηρεσίες αεροναυτιλίας, σε συνδυασμό με τη διάλυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εξέφρασε χτες ο πρόεδρος του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας), Assad Kottaite.

Στα δύο αυτά θέματα επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις του αξιωματούχου του ICAO με τους αρμόδιους της κυβέρνησης και της ΥΠΑ, κατά την 5ήμερη παραμονή του στην Ελλάδα, μετά από επίσημη πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες ο διοικητής της ΥΠΑ Δημ. Γεωργαράκης και ο πρόεδρος του ICAO, επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τα δύο αυτά θέματα, αποφεύγοντας κάθε αναφορά. Ο Α. Kottaite ανέφερε μόνο ότι θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός αυτών που προσφέρουν αεροπορικές υπηρεσίες από αυτούς που ρυθμίζουν, για να προσθέσει με ικανοποίηση ότι όπως τον ενημέρωσαν οι αρμόδιοι, αυτός ο διαχωρισμός προωθείται στην Ελλάδα. Για την περίπτωση της ΥΠΑ, σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι η παροχή υπηρεσιών (λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων, υπηρεσίες αεροναυτιλίας κλπ.) θα εκχωρηθεί σε ιδιώτες, ενώ ο ρόλος της ΥΠΑ θα περιοριστεί μόνο στο ρυθμιστικό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο αξιωματούχος του ICAO είπε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων και των υπηρεσιών αεροναυτιλίας είναι θέμα για το οποίο θα αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και πρόσθεσε ότι ανεξάρτητα από τις αποφάσεις αυτές, η ασφάλεια των πτήσεων θα παραμείνει στην ευθύνη του κράτους.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση μέχρι στιγμής επιχειρεί να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των ελληνικών αεροδρομίων και τη διάλυση της ΥΠΑ, με σκοπό να αποφύγει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και συνακόλουθα την αναστάτωση στα ελληνικά αεροδρόμια, μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το αεροδρόμιο Σπάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ