Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οργή στην Αρκαδία

Το καμένο Μαίναλο
Το καμένο Μαίναλο
Μετά το τέλος της πυρκαγιάς στο Μαίναλο που κατέστρεψε περίπου 35.000 στρέμματα ελατοδάσους, τώρα ήρθε η ώρα των... επενδύσεων. Σε ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης με σκοπό την κοινή συστράτευση των κατοίκων για την προστασία των καμένων περιοχών, τόσο ο δήμαρχος του δήμου Τρικολόνιου όσο και ο περιφερειάρχης κ. Ματσίγκος μίλησαν για την «οικονομική ανάπτυξη και αξιοποίηση» της περιοχής που επέρχεται.

Παρ' όλη τη μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζικών φορέων της περιοχής αλλά και τον έντονο προβληματισμό που αναπτύχθηκε για τη συνεχιζόμενη καταστροφή δεν κατορθώθηκε να παρθούν αποφάσεις τέτοιες που θα οδηγήσουν στην πραγματική προστασία του δάσους. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του δήμαρχου Τρίπολης κ. Κοτσιάνη, ο οποίος, μιλώντας για τα αίτια της καταστροφής, θεώρησε ότι τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, επειδή αδράνησαν και όχι η δασοκτόνος πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Ετσι την ίδια στιγμή που ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Αρκαδίας κατήγγειλε ότι έχουν γίνει αγοραπωλησίες γης μέσα στο Μαίναλο ύψους 5,5 δισ. δραχμών και ο Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης ότι δέχεται πιέσεις να παραχωρήσει δική του έκταση για δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου από ιδιώτη, ο περιφερειάρχης ανέπτυσσε τις θεωρίες του περί «ήπιας οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής». Δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ποιες είναι οι διαθέσεις τις κυβέρνησης για τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους που χάθηκαν και αυτό το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα, αλλά και το ποιος είναι (τουλάχιστον) ο ηθικός αυτουργός της καταστροφής.

Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ

Με ανακοίνωση, που εξέδωσε, η Νομαρχιακή Οργάνωση Αρκαδίας του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η σύσκεψη αυτή προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση στις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού της Αρκαδίας για την προστασία του ελατοδάσους Μαινάλου από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ακόμα η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της περιοχής τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις και την παρελκυστική τακτική των οργανωτών που αρνήθηκαν μέσα σε πολύωρη συζήτηση να δώσουν το λόγο στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ και σε κάθε άλλη μη επιθυμητή άποψη. «Καλούμε το λαό της Αρκαδίας να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της προστασίας του Μαινάλου και μέσα από επιτροπές αγώνα να παλέψει για την ανατροπή αυτής της δασοκτόνας πολιτικής», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ.

Τονίζει ακόμη ότι «η σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για το Μαίναλο, ήταν μια από τα πριν στημένη ενέργεια, κύρια από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενα και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Συνασπισμού, με στόχο τη συγκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης, τη στήριξη της δασοκτόνου πολιτικής και τους κάθε λογής επιχειρηματίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ