Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΤΟ ΝΤΟΜΙΝΓΚΟ.-- Παρέλυσε χθες η Δομινικανή Δημοκρατία από τη γενική απεργία και τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εκτεταμένη διαφθορά, στην καταπίεση και την πολιτική της κυβέρνησης του Προέδρου Λεονέλ Φερνάντες.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΎ.-- Δεκάδες φοιτητικές, κοινωνικές, πολιτικές και εργατικές οργανώσεις διαδήλωσαν χθες στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του Μεξικού, αποτίοντας φόρο τιμής και ζητώντας δικαιοσύνη για τα δεκάδες θύματα της σφαγής των φοιτητών στις 2 Οκτώβρη του 1968.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας αποφάσισε να παγώσει προς το παρόν το πρόγραμμα που προβλέπει τη χρήση δορυφορικών παρατηρήσεων για εσωτερικές υποθέσεις μέχρι να απαντηθούν τα ερωτήματα που έθεσε για το θέμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Πάνω από 100.000 υπολογίζεται ο αριθμός των εκτοπισμένων στη Νότια Κίνα, λόγω της τροπικής καταιγίδας Λεκίμα, που κόστισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους και οι ζημιές που προκάλεσε υπολογίζονται στα 880 εκατομμύρια δολάρια. Ο τυφώνας σαρώνει την περιοχή με θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Τη μελλοντική απαγόρευση χρήσης των βομβών διασποράς απαίτησαν χτες αντιπροσωπείες 26 χωρών, που έχουν πληγεί από τα συγκεκριμένα όπλα, όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν και η Σερβία, στο πλαίσιο τριήμερης συνόδου στο Βελιγράδι.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Ενας Βόσνιος που προσπάθησε να μπει στην αμερικάνικη πρεσβεία στη Βιέννη, κουβαλώντας σε σακίδιο εκρηκτικά και βιβλία ισλαμικής λογοτεχνίας, συνελήφθη λίγο αφότου ήχησε ο ανιχνευτής μετάλλων στην είσοδο του κτιρίου.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Αισιοδοξία για περιορισμό της επιδημίας του αιμορραγικού ιού «Εμπολα» στη ΛΔ Κονγκό που έχει μέσα σε ένα μήνα προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπων εξέφρασαν χτες επιδημιολόγοι των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

ΛΟΥΑΝΤΑ.-- Εναν Νιγηριανό έθεσαν χτες υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Λουάντα οι αρχές της Αγκόλα, θεωρώντας τον ύποπτο σαν ηγετικό στέλεχος της νιγηριανής οργάνωσης MEND (Κίνημα Χειραφέτησης του Δέλτα του Νίγηρα), που τα τελευταία χρόνια επιτίθεται κατά πολυεθνικών πετρελαϊκών συμφερόντων στη νότια Νιγηρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ