Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΙΑΝΜΑΡ
Ενίσχυση των κυρώσεων από την ΕΕ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΡΑΝΓΚΟΥΝ.--

Σε κατ' αρχήν συμφωνία ενίσχυσης των κυρώσεων εναντίον της Μιανμάρ, κατέληξε χτες η ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της πορτογαλικής προεδρίας, για τα μέτρα καταστολής των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων. Η απόφαση των Βρυξελλών, που πάρθηκε σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων, αναμένεται να επικυρωθεί στις 15 Οκτώβρη, από το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η φύση των κυρώσεων. Κυρώσεις που εντάσσονται στο ιμπεριαλιστικό παιχνίδι της προώθησης των συμφερόντων της Δύσης στην περιοχή και δεν αντικατοπτρίζουν αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού, που διαδηλώνει ενάντια σε ένα στρατιωτικό καθεστώς που τον καταδυναστεύει επί σειρά δεκαετιών.

Αλλωστε, όπως όλα δείχνουν, η χούντα της Βιρμανίας δε φαίνεται να πτοείται από τις «προειδοποιήσεις» καθώς χτες προχώρησε σε νέες συλλήψεις, αντικαθεστωτικών, αμέσως μετά την αποχώρηση του απεσταλμένου του ΟΗΕ, Ιμπραΐμ Γκαμπάρι.

Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι παρά τις κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως η απελευθέρωση 80 βουδιστών μοναχών, από το καθεστώς, κάθε άλλο παρά αποδεικνύουν παύση της καταστολής. Τέλος, μετά και τη δολοφονία του Ιάπωνα δημοσιογράφου, κατά τις διαδηλώσεις στη Ρανγκούν, πληροφορίες θέλουν το Τόκιο να σκέφτεται ακόμα και διακοπή της ανθρωπιστικής βοήθειας, ύψους 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων, προς τη Μιανμάρ, όχι όμως και τις εμπορικές συναλλαγές με το καθεστώς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ