Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Ρ. ΓΚΕΪΤΣ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Στόχος η Βενεζουέλα

ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

«Νομίζω ότι μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία και την ευημερία των Βενεζουελανών είναι ο Ούγο Τσάβες» δήλωσε ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, με αφορμή την επίσκεψή του στο Ελ Σαλβαδόρ, πρώτο σταθμό μίας «διερευνητικής περιοδείας» σε πέντε χώρες της Λατινικής Αμερικής, περιοδεία που εντάσσεται στις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να «μειώσει την επιρροή του προέδρου της Βενεζουέλας».

Στο Ελ Σαλβαδόρ, τη μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής που διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αντόνιο Ελίας Σάκα, τον υπουργό Αμύνης και στρατιωτικούς αξιωματούχους. Από την πλευρά του ο Σάκα δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ότι η αποστολή - 280 άνδρες - των Ενόπλων Δυνάμεων του Σαλβαδόρ θα παραμείνει στο Ιράκ αλλά πρόσθεσε ότι θέλει να μειώσει τον αριθμό τους μόλις βελτιωθεί η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα.

Ο Γκέιτς τόνισε τη βοήθεια του Ελ Σαλβαδόρ στη Μέση Ανατολή και στις επιχειρήσεις κατά της διακίνησης ναρκωτικών - στην αεροπορική βάση Κομαλάπα, μια από τις τέσσερις βάσεις των ΗΠΑ που χρησιμοποιούνται στον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών».

Χτες ο Γκέιτς βρέθηκε στην Κολομβία, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του, όπου αναμενόταν να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αλβαρο Ουρίμπε, τον Κολομβιανό ομόλογό του Χουάν Μανουέλ Σάντος και αξιωματούχους των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός θα επισκεφθεί επίσης τη Χιλή, το Περού και το Σουρινάμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ