Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕ - ΠΓΔΜ
Πιέσεις για «μεταρρυθμίσεις»...

ΣΚΟΠΙΑ.--

Πιέσεις για εντατικοποίηση και πρακτική υλοποίηση ευρύτερων μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό σύστημα, στην αστυνομία, στη δημόσια διοίκηση και την καταπολέμηση της διαφθοράς άσκησε χτες στην ΠΓΔΜ ο Ευρωενωσιακός επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Ολι Ρεν.

Ο Ρεν, μετά το τέλος της συνάντησής του στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, αρνήθηκε να δώσει στα Σκόπια «συγκεκριμένη» ημερομηνία για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών. Παρά τις πιέσεις του Τσερβενκόφσκι που δε δίστασε να «προβλέψει» ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις «θα γίνουν εντός του 2008» γιατί τότε τα Σκόπια «θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις». Εντούτοις, ο Ρεν επέμεινε καταλήγοντας: «Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε εν λευκώ. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένη πρόοδο. Πρέπει τα λόγια να γίνουν συγκεκριμένα έργα».

Τέλος, ο Ευρωενωσιακός επίτροπος χαρακτήρισε «εξαιρετικά ατυχή» τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ (με τις χειροδικίες μεταξύ Αλβανών βουλευτών και τις συγκρούσεις υποστηριχτών τους έξω από τη Βουλή) και ζήτησε «επιστροφή στην ομαλότητα» σε ό,τι αφορά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ