Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΜΠΑΣ - ΟΛΜΕΡΤ
Αλλο ένα «πλαίσιο διαπραγμάτευσης»

Πιέζουν οι ΗΠΑ

Χαρακτηριστική εικόνα του διαχωριστικού τείχους που φυλακίζει τους Παλαιστίνιους

Associated Press

Χαρακτηριστική εικόνα του διαχωριστικού τείχους που φυλακίζει τους Παλαιστίνιους
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Εντολή στους συμβούλους τους να εργαστούν από κοινού για να καταρτίσουν ένα «πλαίσιο συμφωνίας» προς διαπραγμάτευση έδωσαν, μετά το τέλος, της, πέραν των δύο ωρών, συνάντησής τους, στην Ιερουσαλήμ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.Αν και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστήριζαν ότι θα επιμείνουν ώστε να συμπεριληφθούν στο «πλαίσιο» όλα τα κομβικά ζητήματα, όπως πρόσφυγες, τελικά σύνορα, εποικισμοί και το καθεστώς της ανατολικής Ιερουσαλήμ,δε φαίνεται η ισραηλινή πλευρά να είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί κάτι περισσότερο από «μια γενικόλογη διακήρυξη γενικών κατευθυντήριων γραμμών».

Η χθεσινή ανακοίνωση φαίνεται, ξεκάθαρα, ότι αποτελεί ένα «βήμα για τα μάτια του κόσμου», καθώς την επόμενη βδομάδα αναμένεται στην περιοχή η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών. Στόχος του νέου ταξιδιού της Ράις, η προετοιμασία της διεθνούς συνόδου, που η Ουάσιγκτον πιέζει να πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοέμβρη για το Μεσανατολικό.

Εκρηξη - μυστήριο στη Γάζα

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, κοντά σε φυλάκιο της ακτοφυλακής που ελέγχεται από δύναμη της «Χαμάς» στην πόλη της Γάζας. Ο θάνατός τους προήλθε από έκρηξη αυτοκινήτου. Αρχικά, κυκλοφόρησε ότι επρόκειτο για αξιωματικούς της «Χαμάς», αλλά, χθες, οι «Ταξιαρχίες του αλ Ακσα», που πρόσκεινται στη «Φατάχ», υποστήριζαν ότι επρόκειτο για δικά τους μέλη. Η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη. Παρ' όλα αυτά, χθες, δυνάμεις της «Χαμάς» κατέλαβαν 4όροφο κτίριο που ανήκει στη «Φατάχ» και διέταξαν την εκκένωσή του.

Αλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, χθες, από ισραηλινά πυρά. Ο ένας στο Κχαν Γιούνις, πιθανότατα πολίτης, και ένας δεύτερος στη Ράφα, που ανακοινώθηκε ως μέλος της «Χαμάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ