Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΚΑΔΙΑ
Η αγανάκτηση να μετατραπεί σε οργανωμένη πάλη

Ξεκινούν σήμερα οι περιοδείες κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές

Ξεκινούν σήμερα οι περιοδείες στις πληγείσες περιοχές της Αρκαδίας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ. Επικεφαλής του κλιμακίου του Κόμματος θα είναι ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Το πρόγραμμα της διήμερης περιοδείας έχει ως εξής:

Σήμερα, Πέμπτη 4 Οκτώβρη: Στις 6.30 μ.μ., περιοδεία στο χωριό Τουρκολέκκα Μεγαλόπολης. Στις 8 μ.μ., στο χωριό Χιράδες Μεγαλόπολης.

Αύριο, Παρασκευή 5 Οκτώβρη: Στις 7 π.μ., περιοδεία στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και ειδικότερα στο ορυχείο Μαραθούσα. Στις 11 π.μ., συγκέντρωση και περιοδεία στο εργοστάσιο «Ρόκα» στην Τρίπολη. Στη 1.30 μ.μ., συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής. Στις 6 μ.μ., περιοδεία στο χωριό Σκορτσινού και στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στο χωριό Λεοντάρι του Δήμου Φαλαισίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αρκαδίας σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση που επικρατεί στα χωριά πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένη πάλη, διαφορετικά θα διευκολυνθεί η μέχρι τώρα πολιτική, θα προωθηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, η συρρίκνωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες, η ερήμωση της υπαίθρου που προωθεί η μέχρι τώρα πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται πως «οι μέχρι τώρα ενέργειες και τα μέτρα δεν είναι μόνο ανεπαρκή, είναι και παραπλανητικά. Αν συνεχιστούν, είναι βέβαιη μια δεύτερη καταστροφή από τις πλημμύρες, που μοιραία θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη και στην παραπέρα ερήμωση των χωριών».

Καταλήγοντας, η ΝΕ καλεί τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν «να συγκροτήσουν τώρα σε κάθε χωριό και κάθε δήμο Επιτροπές Αγώνα, για να διεκδικήσουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα τους επιτρέψουν να μείνουν στον τόπο τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ