Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Εκδηλώσεις για το συντονισμό της δράσης

Η πλήρης αποκατάσταση των πληγέντων απαιτεί συντονισμένο αγώνα

ICON

Η πλήρης αποκατάσταση των πληγέντων απαιτεί συντονισμένο αγώνα
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Ηλείας καλούν σε συζήτηση - συγκέντρωση τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους και συνεταιρισμούς της αγροτιάς, τα επαγγελματικά σωματεία, τους επιστημονικούς, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς του νομού, όλους τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο της ανάγκης για οργάνωση κοινής δράσης των εργαζομένων των πυρόπληκτων περιοχών στην Ηλεία. Η συζήτηση - συγκέντρωση θα γίνει τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας Ηλείας (Μανωλοπούλου 31, Πύργος).

Οπως σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση - πρόσκληση, επιβεβλημένη «είναι η ανάγκη ανάπτυξης αγωνιστικού διεκδικητικού κινήματος στο νομό με κύριο αίτημα την άμεση λήψη και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας».

Η πρωτοβουλία αυτή - επισημαίνεται - κρίνεται άκρως επιβεβλημένη μετά και τις «προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τις πρόσφατες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηλείας και του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό». Τέλος, τονίζεται ότι: «Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές και δόλωμα τον αγροτουρισμό, επιταχύνουν την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, το ξεκλήρισμα των αγροτοκτηνοτρόφων και το ξεπούλημα φιλέτων γης των πυρόπληκτων περιοχών σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Στη Μεσσηνία

Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ απευθύνει, επίσης, πλατύ κάλεσμα στα εργατικά σωματεία, στους συλλόγους και συνεταιρισμούς της αγροτιάς, στα επαγγελματικά σωματεία, στους επιστημονικούς, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς του νομού, σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνει για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα, τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ