Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Αρχισε η εξέταση μαρτύρων

Εξετάστηκαν χτες οι πρώτοι μάρτυρες στη δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υποθέσεις του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος, με βασικούς κατηγορούμενους τους πρώην δικαστές Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και Ευάγγελο Καλούση και άλλα επτά άτομα δικηγόρους και επιχειρηματίες.

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε απορρίψει τις ενστάσεις ακυρότητας και αοριστίας για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατάχρησης εξουσίας και δωροδοκίας που είχαν υποβάλει οι δύο δικαστικοί, ενώ επιφυλάχτηκε για το αίτημα αναβολής που είχε υποβληθεί με την έναρξη της δίκης από την πλευρά του κατηγορούμενου επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικού, με το οποίο είχε συνταχθεί και η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Οι δύο κατηγορούμενοι πρώην δικαστές δήλωσαν στην έδρα ότι σκοπεύουν να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων που τους δίνει η δικονομία, προκειμένου να υποβάλουν ερωτήσεις προς τους μάρτυρες και να προβαίνουν σε σχολιασμό των καταθέσεων.

Χτες κατέθεσαν δύο δικηγόροι σχετικά με το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Αντώνη Γεωργίου, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία είχε καταθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ σε λογαριασμό του δικαστή Καλούση.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ