Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φωνασκούν για να τα βρουν

Απολογητής του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου εμφανίστηκε ο ΛΑ.Ο.Σ., πασχίζοντας να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες θέσεις του περί κατάληψης εδαφών των Σκοπίων. Ωστόσο, το κύριο είναι ότι άθελά του επιβεβαίωσε τον τυχοδιωκτισμό της στρατηγικής του και το λαοπλάνο ρόλο του, ειδικά σε ζητήματα όπου φωνασκεί, διεκδικώντας κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου.

Με μακροσκελή ανακοίνωσή του το κόμμα Καρατζαφέρη ομιλεί για παρερμήνευση και διαστρέβλωση του γράμματος και πνεύματος των δηλώσεων Ανθιμου. Ακολούθως ξανααναπτύσσει τις γνωστές θέσεις του περί «εκχώρησης» της Βόρειας Ηπείρου στην Αλβανία, περί ύπαρξης «Ελληνοβλάχων» των Σκοπίων και των «Ελληνίδων» πόλεών τους «όπως το Μοναστήρι» ή περί της ανατολικής Θράκης και του «σαντζακίου» της Σμύρνης, που αν δε μεσολαβούσε η Μικρασιατική καταστροφή, «θα ανήκαν σήμερα στην Ελλάδα».

Και μετά αποσαφηνίζει ότι η επίκληση αυτών των περιπτώσεων αποτελεί «εφαρμογή μιας αντίληψης εξισορρόπησης, που χρειάζεται στρατηγικά σε κάθε διαπραγμάτευση, έτσι ώστε στο τέλος να μπορούν να γίνουν (και να εκτιμηθούν από το άλλο μέρος) αμοιβαίες και όχι μονομερείς υποχωρήσεις». Και παρακάτω μιλά για «"χρυσή τομή" της ήρεμης, αλλά αδιαπραγμάτευτης ιστορικής αυτεπίγνωσης».

Νάτα μας, λοιπόν: Φωνάζουν οι εθνικιστικοί κύκλοι της Αλβανίας, της Τουρκίας και των Σκοπίων, καλλιεργώντας, ως πειθήνια όργανα του ιμπεριαλισμού, επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας. Φωνάζει από εδώ και ο ΛΑ.Ο.Σ. για να «εξισορροπηθεί» η κατάσταση στη «διαπραγμάτευση» (σ.σ.: αλήθεια, επί ποίων ακριβώς θεμάτων; και ποιος ακριβώς τα ορίζει;) και να βρούνε μεταξύ τους τη «χρυσή τομή».

Σε βάρος των λαών, της φιλίας τους, της ειρήνης και προκοπής που έχει ανάγκη η περιοχή και οι άνθρωποί της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ