Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρέμβαση στο ΣτΕ

Να αποκαθηλωθούν οι κάμερες παρακολούθησης

Με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Γ. Παναγιωτόπουλο συναντήθηκε προχτές 8/11 αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», αποτελούμενη από τους Α. Ρεμπή, Στρ. Κόρακα, Η. Νικολόπουλο και Α. Βρεττό δικηγόρο. Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την ανησυχία και αντίθεσή της στις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις, σχετικά με την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών και ειδικότερα στη λειτουργία των καμερών παρακολούθησης και καταγραφής του συστήματος «C4i».

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόσφατη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά στο θέμα των καμερών. Επισήμανε ότι η ενέργεια αυτή συνιστά θεσμική υπέρβαση του εισαγγελέα, έρχεται δε σε μια περίοδο ανάπτυξης των λαϊκών κινητοποιήσεων και ενώ εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, επί της προσφυγής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», με την οποία ζητείται η αποκαθήλωση κάθε συστήματος παρακολούθησης.

Προς τούτο, η αντιπροσωπεία ζήτησε την επίσπευση της έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ που καθυστερεί, δεδομένου ότι η υπόθεση έχει συζητηθεί στην ολομέλεια ήδη από το Γενάρη 2007, ενώ το έγκλημα της καταστρατήγησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων από τη λειτουργία των καμερών συνεχίζεται.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ απάντησε ότι η απόφαση είναι αδύνατο να εκδοθεί λόγω σοβαρού και μακροχρόνιου κωλύματος μέλους της ολομέλειας που καθιστά τη συγκρότησή της αδύναμη. Η αντιπροσωπεία απάντησε ότι αυτό μπορούσε και έπρεπε να έχει λυθεί, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του θέματος.

Σε κάθε περίπτωση, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» επανατονίζει την επείγουσα ανάγκη εγρήγορσης και κινητοποίησης του λαού, τόσο για την αποκαθήλωση των καμερών, όσο και για την κατάργηση κάθε άλλου μέτρου περιστολής των λαϊκών ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ