Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αλληλοκατηγορίες έως το τέλος

Τη μάχη των τελευταίων εντυπώσεων έδωσαν χτες οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αυριανή εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση. Φυσικά, πέρα από τις βαριές κατηγορίες που ανταλλάσσουν και την πλειοδοσία «οραμάτων», δεν ξεφεύγουν από τις γνωστές εδώ και πολλά χρόνια αντιλαϊκές θέσεις τους.

Ο Γ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε χτες την προεκλογική του εκστρατεία με συγκέντρωση στο Περιστέρι. Προηγουμένως, σε γραπτό «μήνυμά» του, μάλλον παραδεχόμενος τις εξαρτήσεις του κόμματός του, είπε στους ψηφοφόρους του: «Είναι καιρός να κατακτήσουμε την πολιτική αυτονομία και τη δυνατότητα έκφρασης της πραγματικής θέλησης του ελληνικού λαού χωρίς την ποδηγέτηση της γνώμης του από πελατειακές νοοτροπίες, καθεστωτικές πρακτικές, αλαζονικές συμπεριφορές και εξωθεσμικές παρεμβάσεις των συμφερόντων». Βέβαια, παραμένει το ερώτημα πώς και τα διέγνωσε τώρα όλα αυτά.

Ο Ε. Βενιζέλος έκανε την τελευταία του συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Ξαναμίλησε για «παλαιά υλικά και φθαρμένα πρόσωπα» και «συμφωνίες μεταξύ των "βαρόνων", που επενδύουν στην ήττα για να προωθήσουν μετά τις προσωπικές τους στρατηγικές». Αναρωτήθηκε: «Πότε έγιναν αντιεξουσιαστές αυτοί που έχουν τριάντα χρόνια βουλευτές και είκοσι χρόνια υπουργοί ενώ μένουν γαντζωμένοι στον κομματικό τους θώκο;».

Νωρίτερα είχε ξαναρίξει σπόντες στην Α. Διαμαντοπούλου επειδή δεν τον στηρίζει. Δέχτηκε πάντως την επίθεση του Τ. Χυτήρη ότι «έχει πάρει σβάρνα όλα τα κανάλια και όλες τις εκπομπές τις τελευταίες ημέρες. Και τι δεν έχει πει! (...) Πρέπει να πούμε ότι ο λόγος του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι υπερβολικός, όπως πάντα, και δυστυχώς διχαστικός. Βάλλει κατά του ΠΑΣΟΚ, της ιστορίας του, κατά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και, βεβαίως, κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Ολοι και όλα του φταίνε. Μόνο o ίδιος μένει απ' έξω. Βλέπει παντού εχθρούς και ο ίδιος είναι θύμα. Ο εγωισμός και η φιλοδοξία είναι ένα επικίνδυνο κράμα για την πολιτική».

Ο Κ. Σκανδαλίδης μίλησε στην Κω. Ολοι οι υποψήφιοι απηύθυναν πρόσκληση στους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Οι παπανδρεϊκοί επειδή αν κερδίσουν, αλλά με μικρή συμμετοχή, αγωνιούν ότι αργά ή γρήγορα θα αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα (εξάλλου, οι βενιζελικοί έχουν εξαγγείλει τη συγκρότηση «ρεύματος» με στόχο την «ανανέωση» του ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως του αυριανού εκλογικού αποτελέσματος). Οι βενιζελικοί επειδή θεωρούν ότι όσο διευρύνεται το εν λόγω εκλογικό σώμα, έχουν περισσότερες ελπίδες για καλή επίδοση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ