Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιος θα γελάσει τελευταίος

Περιχαρής ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης περιφέρει τις τελευταίες μέρες επιστολή με την οποία η ΠΑΕ ΠΑΟ θα κατασκευάσει μόνη της - χωρίς να συμμετάσχει δηλαδή στα έξοδα ο δήμος - το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ο κύριος δήμαρχος, όμως, μες στην καλή χαρά του δείχνει να ξεχνά:

  • Οτι ο χώρος αυτός των 220 στρεμμάτων, που βρίσκεται στον Ελαιώνα και παραχωρήθηκε στην ΠΑΕ για να κατασκευάσει εμπορικό και αθλητικό κέντρο, προοριζόταν για τη δημιουργία κοινόχρηστου πράσινου, σε μια πόλη με αναλογία πρασίνου μόλις 2 τ.μ. ανά κάτοικο.
  • Οτι για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση, ο δήμος - δηλαδή ο αθηναϊκός λαός - πλήρωσε για απαλλοτριώσεις πάνω από 20 εκατ. ευρώ.
  • Οτι το ελληνικό δημόσιο - δηλαδή όλος ο λαός - θα πληρώσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να γίνουν διάφορα έργα υποδομής που θα εξυπηρετούν την ΠΑΕ. Μόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ για οδικό δίκτυο θα δαπανήσει σε δύο δόσεις 44 εκατ. ευρώ.
  • Οτι από την όλη νομοθετική ρύθμιση για το γήπεδο επωφελήθηκε ο μεγαλοεργολάβος Βωβός, ο οποίος απέκτησε έναν τρομερό συντελεστή δόμησης για να χτίσει τεράστια εμπορικά κέντρα στην περιοχή.

Κι όλα αυτά για να αποκτήσει ο δήμος τα 16 στρέμματα του γηπέδου του ΠΑΟ στη Λ. Αλεξάνδρας, τα οποία άλλωστε του ανήκαν, αφού είχε παραχωρήσει μόνο τη χρήση τους στην ΠΑΕ!

Δυστυχώς, κύριε δήμαρχε, ο λαός της Αθήνας δε βρίσκει τίποτε για να συμμεριστεί τη χαρά σας. Αλλά πού θα πάει; Τελικά, αυτός θα γελάσει τελευταίος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ