Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Υπάρχει και η προοδευτική Αμερική!

Ενώ το κινηματογραφικό ενδιαφέρον από αύριο, μάλλον, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, όπου αρχίζει το 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 26/11/07, οι εταιρείες διανομής δεν το βάζουν κάτω. Επτά, ζωή να 'χουν, είναι οι νέες ταινίες που βγαίνουν από σήμερα στις αίθουσες. Βέβαια, από αυτές, μόνο δυο αξίζουν της προσοχής σας!

Πρώτη και καλύτερη η ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, «Λέοντες Αντί Αμνών». Μια αμερικάνικη ταινία που προσπαθεί με διαλεκτικό τρόπο να μιλήσει για την εξωτερική πολιτική της Αμερικής, τον πόλεμο, την «τρομοκρατία».

Ενδιαφέρουσα, κυρίως για τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της, είναι η δεύτερη καλή ταινία της εβδομάδας «Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα», του Τζουλιάν Σχνάμπελ. Αναφέρεται σε μια αληθινή ιστορία. Ενας άνθρωπος που, μετά από εγκεφαλικό, έγινε «φυτό», με τη θέλησή του και τη δύναμη της επιστήμης κατάφερνε να επικοινωνεί μόνο με το μάτι του!

Στη συνέχεια πέφτουμε στις κοινοτοπίες. «Η Νύχτα Μας Ανήκει», του Τζέιμς Γκρέι. Ενα σχηματικό αστυνομικό δράμα. «Επτά Μέρες Φαγούρα», των Μπόμπι και Πίτερ Φαρέλι. Μια αγέλαστη οικογενειακή κωμωδία! Η «παράξενη» ταινία «Ω! Τι Ωραίος Κόσμος», του Τζεφ Γκάρλιν. Ο σκηνοθέτης Τζον Γουότερς παρουσιάζει τον ...εαυτό του! Και καταλήγουμε με τη σκληρή δόση της εβδομάδας! «30 Μέρες Νύχτα», του Ντέιβιντ Σλέιντ. Βία και φασισμός στη μεγάλη οθόνη!

Τέλος, έχουμε τη μέτρια μέχρι αδιάφορη μεταγλωττισμένη στα ελληνικά καρτουνίστικη ταινία των Χάουαρντ Ε. Μπέικερ και Τζον Φοξ, «Ο Ηρωας του Βυθού». «Τρυφερές» ιστορίες στο βυθό της θάλασσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ