Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Να καταργηθεί ο αντιασφαλιστικός νόμος

Πραγματοποιήθηκε χτες, με πρωτοβουλία έντεκα συλλόγων και σωματείων, τετράωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση στο ΤΣΜΕΔΕ και πορεία στο υπουργείο Οικονομίας. Την Τρίτη αποφασίζουν και για κλιμάκωση του αγώνα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση μηχανικών και ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ
Από τη χτεσινή συγκέντρωση μηχανικών και ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ
Ούτε η καταρρακτώδης, κατά διαστήματα, βροχή εμπόδισε τους μηχανικούς και άλλους ασφαλισμένους στο Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΤΣΜΕΔΕ) να πραγματοποιήσουν χτες το πρωί 4ωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Ταμείου τους και πορεία έως το υπουργείο Οικονομίας. Στόχος τους να βάλουν φραγμό στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία προσυπέγραψε και η ηγεσία του ΤΕΕ, αποτελούμενη από τις παρατάξεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Βασικό σύνθημα των συγκεντρωμένων «Ο αντιασφαλιστικός νόμος 3518/06 δε διορθώνεται - Εδώ και τώρα να καταργηθεί». Πρόκειται για το νόμο που έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση στους εργαζόμενους μηχανικούς, συνολικά στους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ, καθώς, μεταξύ των άλλων: Αυξάνει τις εισφορές τους, με αποτέλεσμα να χάνουν μέχρι και ένα μηνιάτικο το χρόνο! Την ίδια στιγμή για τρεις από τους τέσσερις συνταξιοδοτικούς κλάδους του ΤΣΜΕΔΕ δεν προβλέπει καμιά κρατική συμμετοχή, ενώ στους δύο ούτε καν εργοδοτική, λειτουργώντας ως αυτασφάλιση! Παράλληλα, καθορίζει αυθαίρετα την κύρια σύνταξη στα 815 ευρώ, χωρίς καμία πρόβλεψη αναπροσαρμογής.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν από κοινού 11 σύλλογοι και σωματεία εργαζομένων, που έχουν δημιουργήσει κοινό μέτωπο, το οποίο διαρκώς διευρύνεται: Σωματεία Μισθωτών Τεχνικών, Μηχανικών ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Εργαζομένων στο ΚΑΠΕ, Εργαζομένων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, Εργαζομένων ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, Εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ, Σύλλογοι εκτάκτων συμβασιούχων ΕΜΠ (ΙΔΑΧ), Εργαζομένων ΜΟΔ του ΚΠΣ, Εργαζομένων στο ΤΕΕ, Μεταπτυχιακών ΕΜΠ.

Οι συγκεντρωμένοι μπροστά στο υπουργείο Οικονομίας συνάντησαν ένα φράχτη από δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι άφησαν μόνο μια μικρή τους αντιπροσωπεία να επιδώσει το ψήφισμά τους, με το οποίο, μεταξύ άλλων, απαιτούν: Αμεση κατάργηση του Ν. 3518/06. Αύξηση των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, τουλάχιστον σε εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων. Οχι στην ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Πλήρη δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής και το Χρηματιστήριο. Αρση της απαράδεκτης διάκρισης «παλιών» και «νέων» ασφαλισμένων κ.ά.

Οι σύλλογοι την Τρίτη, στις 7 μ.μ., θα συγκεντρωθούν στο ΕΜΠ, προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους. Ηδη, πάντως, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και το Συντονιστικό των μηχανικών για το Ασφαλιστικό αποφάσισαν στις 27 Νοέμβρη το πρωί να πραγματοποιήσουν συμβολική περικύκλωση του ΤΣΜΕΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ