Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΩΝΙΑΝΑ
Συνεχίζονται οι έρευνες «χάνονται» οι πολιτικές ευθύνες

Συνεχίστηκαν για όγδοη μέρα χτες οι έρευνες της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου και των Ζωνιανών και η αστυνομοκρατία στην περιοχή που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων. Την ίδια στιγμή, μέρα με τη μέρα, το κλίμα που καλλιεργείται συντείνει στον αποπροσανατολισμό από τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν για την υπόθεση των Ζωνιανών.

Από τα νέα ευρήματα που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία προκύπτουν τρεις βασικοί ύποπτοι για εκβιασμούς, εμπόριο ναρκωτικών και μαστροπεία. Για τη στοιχειοθέτηση και άλλων κατηγοριών, η Αστυνομία περιμένει και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων που έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, καθώς και δακτυλικών αποτυπωμάτων που έχουν συλλεγεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην περιοχή έχει μεταβεί κλιμάκιο της «αντιτρομοκρατικής». Σε δηλώσεις του για το θέμα, σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Χηνοφώτης διέψευσε μεν τα δημοσιεύματα, αλλά είπε ότι τη στιγμή που σε μια αστυνομική έρευνα βρίσκονται και όπλα δεν μπορεί κανείς να μην εξετάσει όλες τις πτυχές που αφορούν αυτήν την υπόθεση...

Επίσης, χτες έγινε γνωστό ότι στην υπόθεση θα συμμετέχει και το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, με σκοπό να εξακριβώσει αν υπάρχουν διασυνδέσεις αστυνομικών με τα κυκλώματα εμπορίας όπλων και γυναικών στην περιοχή, καθώς και με άτομα που σχετίζονται με την ένοπλη επίθεση σε βάρος των αστυνομικών.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς ζήτησε την επίσπευση, μέχρι τέλους του έτους, της ανάκρισης που διεξάγεται για υπόθεση κατάχρησης εξουσίας, με κατηγορούμενο τον πρώην αστυνομικό διευθυντή Ασφάλειας Ρεθύμνου. Η δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του το 2007 και η κατηγορία αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συγκαλύψεις παρανομιών. Επίσης, σε βάρος του διεξάγεται ανάκριση και για υπόθεση ψευδορκίας. Η δικογραφία βρίσκεται στο στάδιο έκδοσης βουλεύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ