Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Δυναμώνει η καμπάνια του «Ναι»

Κόκκινη «θάλασσα» χτες στο Καράκας

Associated Press

Κόκκινη «θάλασσα» χτες στο Καράκας
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν χτες στο Καράκας εκφράζοντας τη στήριξή τους τόσο προς τη Συνταγματική Αναθεώρηση, την καμπάνια υπέρ του «Ναι», δηλαδή την έγκριση του νέου Συντάγματος στο δημοψήφισμα της 2ης Δεκέμβρη.

Οι φοιτητές ένωσαν τις δυνάμεις τους όμως και για να εκφράσουν τη δέσμευση και την ενότητά τους για τη διαφύλαξη των θεσμών και της ασφάλειας των Πανεπιστημίων, καθώς είναι νωπά ακόμη τα «επικίνδυνα» επεισόδια στο Κεντρικό Πανεπιστήμιο της Βενεζουέλας, όπου 8 φοιτητές τραυματίστηκαν.

Την ίδια στιγμή οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται δείχνουν ότι η πλειοψηφία του λαού τάσσεται υπέρ της έγκρισης του νέου Συντάγματος (από 55% έως και 60%), ενώ την ίδια στιγμή η καμπάνια για την έγκρισή του εντείνεται. Στην καμπάνια του «Ναι» από κοινού συμμετέχουν το κυβερνών PSUV, το ΚΚ Βενεζουέλας και το ΡΡΤ. Τέλος, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) επιβεβαίωσε χτες ότι έχουν εξασφαλιστεί οι συνθήκες και οι εγγυήσεις για μία αδιάβλητη και απρόσκοπτη εκλογική διαδικασία, όπου 16 εκατομμύρια Βενεζουελανοί θα ψηφίσουν για την έγκριση ή όχι του νέου Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ