Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Συνεχίζεται (μερικώς) η απεργία

Οι σιδηροδρομικοί της Ρεν ψηφίζουν υπέρ της απεργίας

Associated Press

Οι σιδηροδρομικοί της Ρεν ψηφίζουν υπέρ της απεργίας
ΠΑΡΙΣΙ.--

Σε συνέχιση της απεργίας για τρίτο εικοσιτετράωρο κάλεσαν τα μέλη τους επτά από τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό - λεωφορεία), αφήνοντας, όμως, ανοιχτό και ένα «παραθυράκι» στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Τα μεγαλύτερα συνδικάτα των συγκεκριμένων κλάδων ζήτησαν παράταση της απεργίας μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ταυτόχρονα, με επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας Ξαβιέ Μπερτράν του ζητούν να καταθέσει, σύντομα, μια λίστα σημείων που θα χρησιμοποιηθεί ως «πλαίσιο μελλοντικών διαπραγματεύσεων», διευκρινίζοντας ότι δε θα πρέπει να θεωρηθεί αυτή η πρώτη συνάντηση ως διάλογος. Τα συνδικάτα επιμένουν ότι δε θα πρέπει να τεθούν προαπαιτούμενα.

Αντίθετα, η γαλλική κυβέρνηση απαίτησε να σταματήσουν πρώτα οι απεργίες για να γίνει η οποιαδήποτε συνάντηση. Επανέλαβε, δε, ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμα τα βασικά σημεία των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων, δηλαδή η αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων και η κατάργηση του καθεστώτος προνομιακών συντάξεων για τους εργαζόμενους στους συγκεκριμένους κλάδους.

Ενώ «θολό» παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι, οι απεργίες στις μεταφορές προκάλεσαν, και χτες, χάος στις μετακινήσεις, παρά το ότι καταγράφηκε μικρότερη συμμετοχή των εργαζομένων. Αντίθετα, χωρίς πρόβλημα λειτούργησαν οι δημόσιες εταιρείες ηλεκτρισμού και αερίου, οι εργαζόμενοι στις οποίες επέστρεψαν στη θέση τους μετά το πρώτο απεργιακό 24ωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ