Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
«Μάχη» για τη Συντακτική Συνέλευση

ΛΑ ΠΑΣ.--

Μία από τις μεγαλύτερες μάχες διεξάγεται στους δρόμους της Σούκρε, παλιάς πρωτεύουσας της Βολιβίας, αλλά και πόλης που φιλοξενεί τη Συντακτική Συνέλευση. Κύριος στόχος η διάσωσή της και η οριστική κατάληξη στο κείμενο του νέου Συντάγματος, ορόσημο για τις ριζικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Εβο Μοράλες.

Εχουν προηγηθεί οι προσπάθειες της ολιγαρχίας εντός της Συντακτικής Συνέλευσης, με κύριο το κόμμα PODEMOS, ώστε να αναστείλουν τις διαδικασίες, σε συνδυασμό με την πρόκληση χάους, όπου πρωτοστατεί η «Δια-Θεσμική Επιτροπή της Σούκρε», με βανδαλισμούς, επεισόδια και συγκρούσεις στους δρόμους. Στόχος η αναστολή των εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης ώστε να παρέλθει η οριστική ημερομηνία της 14ης Δεκεμβρίου για την ψήφιση του νέου Συντάγματος.

Χιλιάδες αγρότες και εργάτες συρρέουν από χτες στη Σούκρε και έθεσαν εαυτό «σε κατάσταση συναγερμού» ώστε να προστατεύσουν τη Συντακτική Συνέλευση. «Οι κοινωνικές οργανώσεις επέδειξαν ανοχή, αλλά πλέον βρισκόμαστε σε κατάσταση μόνιμων κινητοποιήσεων» τόνισε ο Ισαάκ Αβαλος, γραμματέας της Ενωσης Συνομοσπονδιών των Εργατών και Αγροτών της Βολιβίας (CSUTCB).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ