Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Προς έκδοση ο Αλ Μάσρι

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Ανοιξε ένας περίεργος δρόμος, αυτός των εκδόσεων στις ΗΠΑ μετά την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου που αποφάσισε για την έκδοση του Αμπού Χάμζα αλ Μάσρι στις ΗΠΑ, απόφαση που πρέπει να επικυρωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αιγυπτιακής καταγωγής Χάμζα αλ Μάσρι, πρώην ιμάμης του τεμένους του Φίνσμπουρι Παρκ στο Λονδίνο, καταδικάστηκε το Φλεβάρη του 2006 σε επταετή κάθειρξη για υποκίνηση φυλετικού μίσους και παρακίνηση των οπαδών τους να σκοτώσουν τους «άπιστους», ενώ περιγράφηκε ως «στρατολόγος» της τρομοκρατίας. Ο Αλ Μάσρι, ο οποίος έχασε και τα δύο του κάτω άκρα καθώς και ένα μάτι πολεμώντας τους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν, συνελήφθη το Μάη του 2004 σε εφαρμογή αμερικανικού εντάλματος σύλληψης, όμως η διαδικασία της έκδοσής του είχε «παγώσει» μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη του και το στάδιο των εφέσεων στη Βρετανία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζει 11 κατηγορίες που σχετίζονται με υποστήριξη της τρομοκρατίας, ανάμεσά τους απόπειρα να δημιουργήσει στο Ορεγκον στρατόπεδο εκπαίδευσης της «Αλ Κάιντα», συνωμοσία για απαγωγές στην Υεμένη και υποστήριξη της εκπαίδευσης τρομοκρατών στο... Αφγανιστάν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ