Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ασυλία σε εγκληματίες

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Η Κούβα, για άλλη μια φορά, καταδίκασε την Τετάρτη την ασυλία που απολαμβάνουν ορισμένοι αποδεδειγμένοι εγκληματίες στις ΗΠΑ, που χωρίς κανέναν ηθικό δισταγμό έχουν διεξαγάγει πολυάριθμες αιματηρές επιθέσεις ενάντια στην Κούβα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έφερε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Κουβανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, Ροντρίγο Μαλμιέρσα, που επισήμανε πως τόσο ο Λουίς Ποσάδα Καρίλες όσο και ο Ορλάντο Μπος - υπεύθυνοι για την ανατίναξη του κουβανικού αεροσκάφους το 1976 και το θάνατο των 73 επιβατών του - απολαμβάνουν σήμερα την ελευθερία τους. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ελευθερία που απολαμβάνει ο Κρισπίν Ρεμόν, υπεύθυνος για τη δολοφονία του Κουβανού διπλωμάτη Φελίξ Γκαρσία, ο οποίος μάλιστα δύο δεκαετίες αργότερα επιχείρησε να δολοφονήσει τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο στον Παναμά.

Ο Κουβανός διπλωμάτης υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή παραμένουν άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ οι πέντε Κουβανοί πατριώτες επειδή συνέλεξαν πληροφορίες για αντικουβανικές ομάδες του Μαϊάμι, ώστε να αποτρέψουν τα σχέδιά τους για βίαιες πράξεις ενάντια σε Κουβανούς και Αμερικανούς πολίτες, και απαίτησε την άμεση αποφυλάκισή τους.

Παράλληλα, η υποεπιτροπή των Διεθνών Οργανώσεων, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αναμενόταν να μελετήσει την υπόθεση του Καρίλες και σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου Χοσέ Περτιέρα στην «Πρένσα Λατίνα» στόχος αυτής της συζήτησης είναι να αποδειχτεί η διαφοροποιημένη μεταχείριση που απολαμβάνουν ορισμένοι εγκληματίες από το Λευκό Οίκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ