Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΔΕΑΕ
«Ναι μεν αλλά... » και η νέα έκθεση

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

«Το Ιράν έχει προσκομίσει στη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας όλα τα στοιχεία για την ιστορία του πυρηνικού του προγράμματος, που του ζητήθηκαν. Εντούτοις, δεν υπάρχουν εξακριβωμένες πληροφορίες για τις τωρινές ατομικές του δραστηριότητες και δεν έχει τερματίσει τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η έκθεση της ΔΕΑΕ που ο επικεφαλής της Μουχάμαντ αλ Μπάρανταϊ αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες μέρες.

Αντίγραφο της έκθεσης διέρρευσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες». Και όπως σχολίαζε διπλωμάτης της ΔΕΑΕ «το πώς θα κριθεί η έκθεση εξαρτάται από το αν βλέπει κανείς το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο». Ο νέος Ιρανός διαπραγματευτής Σαγιάντ Τζαλίλι δήλωνε ότι «η Τεχεράνη έχει απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και συνεργάστηκε πλήρως», υπεραμυνόμενος του δικαιώματος του Ιράν στην πυρηνική ενέργεια και εκτιμώντας ότι η νέα έκθεση «αφαιρεί κάθε δικαίωμα ανάμειξης του ΟΗΕ στη συνεργασία Ιράν - ΟΗΕ».

Ωρες μετά τη διαρροή της έκθεσης, είχε αντιδράσει μόνο ο Λευκός Οίκος, τονίζοντας ότι «αποδεικνύεται ότι το Ιράν δε συμμορφώθηκε με το αίτημα της διεθνούς κοινότητας και κατά συνέπεια η Ουάσιγκτον θα επιμείνει στο αίτημα για επιβολή νέων κυρώσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ