Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στους 292 πρόσφυγες

Η ΝΕ ζητά να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες σε ξενοδοχείο και να μεταφερθούν από το παλιό νοσοκομείο, όπου στοιβάζονται 50 άνθρωποι σε ένα δωμάτιο. Ζητά από την κυβέρνηση να εξασφαλιστεί η μετάβασή τους όπου αυτοί επιθυμούν

Associated Press

Κάλεσμα στο λαό της Ηλείας να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους 292 πρόσφυγες που επέβαιναν σε δουλεμπορικό, το οποίο ρυμουλκήθηκε πριν μερικές μέρες στο λιμάνι του Κατακόλου στην Ηλεία, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ.

«Καλούμε το λαό της Ηλείας - αναφέρει η ανακοίνωση - να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του σε αυτούς τους ανθρώπους. Να απαιτήσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο καιρό χρειαστεί να μείνουν στην Ηλεία. Αντί, για παράδειγμα, να στοιβάζονται στο παλιό Νοσοκομείο 50 άνθρωποι σ' ένα δωμάτιο, μπορούν να φιλοξενηθούν σ' ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που έχει αρκετά στην περιοχή και να μείνουν ανθρώπινα. Με ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλιστεί η μετάβασή τους όπου αυτοί επιθυμούν. Διαφωνούμε στην εφαρμογή της αντιδραστικής συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν βάλει την υπογραφή τους και προβλέπει την αναγκαστική απέλασή τους».

Τη στιγμή που το όλο ζήτημα, επισήμως, επιχειρείται να συγκαλυφθεί γύρω από τον όρο «λαθρομετανάστες», η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ, στην ανακοίνωσή της, λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

«Το σαπιοκάραβο - τονίζει - που τυχαία δε βούλιαξε μεσοπέλαγα και άραξε στο Κατάκολο Ηλείας, κουβαλούσε βαρύ φορτίο. Κουβαλούσε παιδιά, γυναίκες, οικογένειες ξεριζωμένες από τον τόπο τους. Πάντα ο λαός είναι το μεγάλο θύμα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Των άδικων πολέμων στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας. Την ίδια ώρα που τα σεντούκια των κεφαλαιοκρατών ξεχειλίζουν. Ο λαός μας δεν μπορεί να ξεχνά ότι αυτοί οι πόλεμοι στηρίχτηκαν και στηρίζονται από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε το ρόλο της ΝΑΤΟικής Βάσης της Σούδας και τη δικαιολογημένη τότε εύφημον μνεία του Προέδρου των ΗΠΑ για την πολύτιμη υπηρεσία της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο του Ιράκ».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή δράση και αγώνας είναι ο δρόμος και η προοπτική να σταματήσουν οι λαοί όλου του κόσμου να καταδυναστεύονται στο βωμό των κερδών των μονοπωλίων. Να αποδυναμωθούν και στη χώρα μας πιο αποφασιστικά τα πολιτικά τους στηρίγματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για ν' ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκές εξελίξεις. Να απαλλαγεί ο λαός μας και οι λαοί όλου του κόσμου από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ