Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Επιφυλακτικός ως προς τις πιθανότητες επιτυχίας της συνόδου που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, δήλωσε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Αμπάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «δεν έχει προτείνει τίποτε συγκεκριμένο». Την άποψη συμμερίστηκε και η σαουδαραβική ηγεσία που δεν έχει αποσαφηνίσει αν θα συμμετάσχει στη σύνοδο. Την ίδια ώρα, στην πόλη της Γάζας, χιλιάδες οπαδοί της «Χαμάς» προειδοποίησαν, σε συγκέντρωση, τον Αμπάς «να μην υπαναχωρήσει στη σύνοδο γιατί θα προκαλέσει νέο κύμα βίας».

ΕΛ ΡΙΑΝΤ.-- Ο Αγκολέζος υπουργός Οικονομικών Ζοζέ Πέδρου ντε Μοράις δήλωσε χτες στη Σαουδική Αραβία ότι η Αγκόλα (μέλος του ΟΠΕΚ) μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να μετατρέψει σε ευρώ ένα σημαντικό μέρος των αποθεμάτων της χώρας σε συνάλλαγμα (που ανέρχονται σε 10 δισ. δολάρια).

ΛΙΜΑ.-- Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στα σύνορα του Περού με τον Ισημερινό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ενώ έγινε γνωστό πως υπάρχουν υλικές ζημιές στην πόλη Γουαγιακίλ. Τουλάχιστον 4 ισχυροί μετασεισμοί έγιναν τις επόμενες ώρες, ενώ συνεχίζονται και οι μετασεισμοί στη Χιλή μετά το μεγάλο σεισμό της Τρίτης.

ΑΒΑΝΑ.-- Πέθανε στην Αβάνα ο στρατηγός Σέρχιο ντελ Βάγιε Χιμένες, ήρωας της Επανάστασης, που συμμετείχε στον Αντάρτικο Στρατό, υπήρξε ιδρυτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας και μέλος του Συμβουλίου του Κράτους, ενώ διατέλεσε στο παρελθόν υπουργός Εσωτερικών και υπουργός Δημόσιας Υγείας.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Την ταυτότητα μιας μυστηριώδους θανατηφόρας ασθένειας που έχει μολύνει απ' τον Οκτώβρη 370 Αγκολέζους και έχει προκαλέσει το θάνατο αρκετών εξ αυτών στην επαρχία Κακουάκου αναζητούν ειδικοί της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Τα συμπτώματα της ασθένειας είναι μεταξύ άλλων υψηλός πυρετός, μυϊκή αδυναμία...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ενα νέο στέλεχος του αδενοϊού - του ιού που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα - έχει προκαλέσει το θάνατο δέκα ανθρώπων στις ΗΠΑ, ενώ πολλοί άλλοι χρειάστηκε να νοσηλευτούν, όπως ανακοίνωσε χτες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ευρωπαίοι επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Lipgene Project» μετάλλαξαν γενετικώς το γονιδίωμα ορισμένων φυτών ώστε να περιέχουν γονίδια θαλάσσιων οργανισμών ικανών να παράγουν ιχθυέλαιο με λιπαρά οξέα τύπου ωμέγα 3.

ΤΙΜΠΙΛΙΣΙ.-- Ηρθη χτες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γεωργία, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, απέπεμψε τον μέχρι τώρα πρωθυπουργό του Ζουράμπ Νογκαϊντέλι και διόρισε στη θέση του τον μέχρι τώρα διευθυντή της «Τράπεζας της Γεωργίας», Λάντο Γκουργκενίτζε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκληραίνει την κατοχική βία κατά των Παλαιστινίων (2018-01-03 00:00:00.0)
Ενδείξεις μετατροπής της κρίσης σε περιφερειακή σύγκρουση (2008-11-08 00:00:00.0)
Καμία δέσμευση, καμία σοβαρή πρόοδος (2007-11-29 00:00:00.0)
Αμφίρροπη η συμμετοχή στη διάσκεψη (2007-09-18 00:00:00.0)
Καθημερινό το μακελειό στη Γάζα (2006-11-09 00:00:00.0)
Ο εκβιασμός σκληραίνει (2006-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ