Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τον... πολιτισμό

Πολιτικός ενός... προοδευτικού κόμματος που θέλει να δει «τον πολιτισμό να γίνεται σημαία μας», χαρακτήρισε εαυτόν η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ειρήνη Γυναικών Δημιουργών της Μεσογείου, που διεξάγεται από χτες στη Ρόδο.

Από τα ευχολόγια και τις βαρυσήμαντες εκφράσεις, όμως, μέχρι την πρακτική, υπάρχει η γνωστή απόσταση. Και το κόμμα που υπηρετεί η υπουργός Εσωτερικών, κάθε άλλο παρά συμβάλλει στο δήθεν θέλω της. Δεν είναι μόνο ή κυρίως το... πολιτιστικό παράδειγμα που διαχέουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, διασκεδάζοντας στα σκυλάδικα και καλώντας τις κάμερες να τους απαθανατίσουν. Είναι πρώτα και κύρια, η πολιτική της πολιτιστικής ασφυξίας, ως καθημερινή πρακτική στους δήμους, στα σχολεία, στα πολιτιστικά κέντρα. Είναι η εξάντληση της πολιτιστικής δραστηριότητας στη λογική των άρτων και θεαμάτων, σε κάποιες φιέστες και εκδηλώσεις, όπου ο λαός, η νεολαία απλώς παρακολουθούν. Είναι ακόμη, η δραστική περικοπή των κρατικών κονδυλίων για τον πολιτισμό, όπως γίνεται με την τροπολογία που συζητείται τις μέρες αυτές στη βουλή και «κόβει» τα όσα χρήματα έπαιρνε ο τομέας του πολιτισμού από τον ΟΠΑΠ. Και τόσα άλλα...

Παρ' ολ' αυτά, η υπουργός... προσβλέπει «στην εθνική μας επιβίωση και ανάπτυξη στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης» - όπως δήλωσε χτες στην ομιλία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ