Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Καρδιολογία και σοκολάτα

Οι ιαματικές ιδιότητες της σοκολάτας και η ευεργετική επίδρασή της στην καρδιά ήρθαν να ανατρέψουν τα όσα μέχρι στιγμής γνωρίζαμε γι' αυτή την τόσο γλυκιά απόλαυση μικρών και μεγάλων. Ετσι, μετά την είδηση ότι η σοκολάτα βοηθά στην καταπολέμηση της τερηδόνας από Ιάπωνες επιστήμονες, καρδιολόγοι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας ανακάλυψαν και άλλες ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα κατέθεσαν οι γιατροί του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογίας, που διεξάγεται στο Αμστερνταμ, η σοκολάτα, παρά το γεγονός ότι έχει πολλές θερμίδες και υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών στοιχείων απαραίτητων για τον οργανισμό, έχει τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά όσο ένα ποτήρι κόκκινο κρασί σε καθημερινή βάση, ή ένα φλιτζάνι τσάι.

Μάλιστα, όπως τόνισαν οι γιατροί, όσοι τρώνε σε καθημερινή βάση μικρές ποσότητες σοκολάτας, κινδυνεύουν λιγότερο να παρουσιάσουν θρόμβωση, σε σχέση με εκείνα τα άτομα που αποφεύγουν να τρώνε συχνά ή καθόλου σοκολάτα λόγω δίαιτας.

Πάντως, απ' ό,τι φαίνεται, οι ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας ξεπερνούν κατά πολύ τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, αφού εκτός των άλλων μειώνει το στρες που καθημερινά αισθανόμαστε λόγω του άγχους, ενώ συμβάλλει και στην καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ