Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ
«Μπλόκαραν» την ασυδοσία

Με τις κινητοποιήσεις που άρχισαν από την Πέμπτη, οι ναυτεργάτες έδωσαν μαζικό πλήγμα στην εφοπλιστική ασυδοσία που βρίσκει στήριγμα στην κυβερνητική πολιτική

Αποφασιστική αγωνιστική, απεργιακή απάντηση έδωσαν οι ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων στην εφοπλιστική ασυδοσία και στην αντιναυτεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κρατώντας «δεμένα» τα πλοία των εταιριών HELLAS FERRIES και GA FERRIES του Αγούδημου, θυγατρικές και οι δυο των «Μινωικών Γραμμών».

Χτες αργά το απόγευμα αναμενόταν συνεδρίαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία θα εξέταζε την πορεία της κινητοποίησης, που η διάρκειά της επεκτεινόταν μέχρι και σήμερα, εφόσον δεν υπήρχε κάποια ανταπόκριση στα αιτήματα των απεργών από τις πλοιοκτήτριες εταιρίες.

Η κινητοποίηση άρχισε από την Πέμπτη, με «μπλόκο» σε πλοία της πρώτης εταιρίας, η οποία όχι μόνο δεν εφαρμόζει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για πληρωμή εξτρά δρομολογίων και άλλων υποχρεώσεών της προς τα πληρώματα των πλοίων της, αλλά προχώρησε και στην απόλυση 380 περίπου ναυτεργατών , ακινητοποιώντας 7 πλοία της. Η ακινησία, δήθεν για τη διεξαγωγή της ετήσιας επιθεώρησης, εγκρίθηκε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, παρόλο που είχε επαναληφθεί μέσα στο χρόνο για τα ίδια πλοία, πράγμα που στοιχειοθετεί παραβίαση της νομοθεσίας!

Την Παρασκευή, κηρύχτηκε απεργία και στις δυο εταιρίες, των οποίων τα πληρώματα έδωσαν καθολικό «παρών» στην κινητοποίηση και δεν επέτρεψαν τον απόπλου των πλοίων τους από τον Πειραιά και τη Ραφήνα. Εκαναν έτσι σαφές ότι είναι αποφασισμένοι να ανακόψουν την έφοδο που εξαπέλυσαν ακτοπλόοι εφοπλιστές και κυβέρνηση σε βάρος κάθε ναυτεργατικού δικαιώματος, αρχίζοντας από την κατάφωρη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ