Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Λαϊκό ποτάμι αντίστασης και διεκδίκησης

Κλειστά εργοστάσια και επιχειρήσεις, «νεκρά» γιαπιά και κατασκευαστικά έργα, έρημες υπηρεσίες, κατεβασμένα ρολά. Αυτή η εικόνα έφτανε προχτές Τετάρτη, απ' όλες τις πόλεις της χώρας. Ενα μεγάλο λαϊκό ποτάμι απ' άκρη σ' άκρη της χώρας έδωσε βροντερό «παρών» στην πανεργατική απεργία. Εστειλε μήνυμα ότι τα αντιασφαλιστικά σχέδια δε θα περάσουν. Διαμήνυσε σε όλους τους τόνους σε κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και στο μεγάλο κεφάλαιο ότι είναι αποφασισμένοι.

Ηταν χιλιάδες και χιλιάδες. Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι και νεολαία συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι. Καθολική σχεδόν η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία. Ανθρωποθάλασσα φουσκωμένη η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου σε 60 και πλέον πόλεις της Ελλάδας. Ενα μεγάλο λαϊκό δημοψήφισμα εμπιστοσύνης στις ταξικές δυνάμεις. Ενα μεγάλο ΝΑΙ στις αρχές, στις διεκδικήσεις και στο αγωνιστικό του πλαίσιο. Ενα απόλυτο και χωρίς περιστροφές ΝΑΙ στην ταξική πάλη.

Εξω από τις πύλες των επιχειρήσεων για την περιφρούρηση της απεργίας, στις πλατείες και στους δρόμους, εδώ μέσα στον αγώνα με καθαρό ταξικό περιεχόμενο σφυρηλατείται η ενότητα της εργατικής τάξης, η συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Μια ενότητα που απαντάει στις ανάγκες της εργατικής τάξης, που μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον της. Να ανοίξει δρόμους στην πάλη της, να την κάνει πιο αποτελεσματική.

Ηταν μια πανεργατική απεργία που θα περάσει στην Ιστορία της ταξικής πάλης. Μια κινητοποίηση που αφήνει παρακαταθήκη. Παρακαταθήκη για νέους αγώνες. Για να περάσει η εργατική τάξη στην αντεπίθεση προβάλλοντας τις σύγχρονες διεκδικήσεις της. Για να παλέψει για νέες κατακτήσεις και δικαιώματα. Αυτό το δρόμο δείχνει το ΠΑΜΕ. Σε αυτόν δεσμεύεται με όλες του τις δυνάμεις να ανταποκριθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ