Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μήνυμα κλιμάκωσης και προοπτικής

Μεγάλες σε όγκο και συγκλονιστικές σε παλμό οι πορείες στη Λάρισα και τους άλλους νομούς

Από την απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρισα

Eurokinissi

Από την απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρισα
Η Θεσσαλία έστειλε το μήνυμα: Η συνέχιση και η προοπτική της πάλης για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, «περνάει» μέσα από την αγωνιστική συσπείρωση στο ΠΑΜΕ.

Οι τεράστιες σε όγκο απεργιακές συγκεντρώσεις και οι συγκλονιστικές σε παλμό πορείες, που διοργάνωσε το ταξικό κίνημα στους τέσσερις νομούς της περιοχής, σε συνδυασμό με τις πολύ υποδεέστερες «μαζώξεις», που κατάφεραν να οργανώσουν οι δυνάμεις της ταξικής συναίνεσης, αποδεικνύουν ότι, σ' αυτή τη μάχη, που θα είναι σκληρή και θα τραβήξει σε μάκρος, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, η σπουδάζουσα νεολαία, οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας έχουν κάνει την επιλογή «με ποιον θα πάνε και ποιον θ' αφήσουν».

Η επιτυχία της απεργίας είναι πρωτοφανής. Καθολική ήταν η συμμετοχή στα μεγάλα εργοστάσια, όπου δουλεύουν χιλιάδες εργάτες. Ανάλογη ήταν η συμμετοχή στους οικοδόμους, σε τράπεζες, σε δήμους και σε μεγάλα ποσοστά κυμάνθηκε στους εκπαιδευτικούς, στους σιδηροδρομικούς, στους εργαζόμενους του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.

Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πορείες του ΠΑΜΕ, όπου μίλησαν εκπρόσωποι του ταξικού εργατικού κινήματος και χαιρέτισαν εκπρόσωποι των ΕΒΕ, των αγροτών, των μαθητών, υπογραμμίζοντας ότι η πανελλαδική απεργία είναι μια πετυχημένη αρχή κι ο αγώνας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και θα πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά.

  • Η κεντρική πλατεία της Λάρισας «βούλιαξε» από κόσμο, καθώς στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω 3.500 εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και μαθητές, συνταξιούχοι. Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε μεγαλειώδης πορεία στους δρόμους, κατά τη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές κρέμασαν μεγάλα πανό, με αγωνιστικά συνθήματα, στα κτίρια του ΙΚΑ. Να σημειώσουμε ότι στη Λάρισα υπήρξε προσπάθεια τρομοκράτησης από την αστυνομία - και στο χώρο περιφρούρησης στην «Αλφα Μπανκ» και στο νέο κτίριο του ΙΚΑ - που, όμως, έπεσε στο κενό. Μαζική ήταν και η συγκέντρωση στα Φάρσαλα.
  • Η πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο «πλημμύρισε» από 1.500 και πλέον Μαγνησιώτες. Εντονη η παρουσία των βιομηχανικών εργατών και μαζική η συμμετοχή εργαζόμενων γυναικών, αλλά και νέων. Επιτυχημένη ήταν η συγκέντρωση και στη Σκόπελο.
  • Στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων συγκεντρώθηκαν πάνω από 600 άτομα κι ανάλογη ήταν η συμμετοχή στη Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ