Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρουσίες και δηλώσεις στη συγκέντρωση

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης παραβρέθηκε, ανάμεσα σε άλλους, αντιπροσωπεία του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής, Π. Μαντά. Σε χθεσινή του ανακοίνωση για την απεργία, το ΔΗΚΚΙ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι «παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα παλεύοντας μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμα: Αντιπροσωπεία της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, σύσσωμη η Γραμματεία της ΔΗΣΕΚ, αντιπροσωπείες της ΟΓΕ και της ΕΕΔΥΕ, η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών, που μετέφερε και μήνυμα χαιρετισμού από τον γενικό γραμματέα Χαϊντάρ Ιμπραχίμ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στ. Παπαθεμελής. Επίσης, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, αντιπροσωπεία της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα και η πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Ελ. Αναγνωστάκη - Τζαβάρα.

Σε δηλώσεις τους στο «Ρ», τέσσερις από τους παραβρισκόμενους σημείωσαν τα εξής:

Στέλιος Παπαθεμελής:«Θέλουμε να υποδηλώσουμε τη συμμετοχή μας στην αντίσταση, εναντίον όλων αυτών των μέτρων που ονομάζονται μεταρρυθμιστικά. Στην πραγματικότητα είναι απορύθμιση. Απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, των εργασιακών δικαιωμάτων και κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους εκείνους που έχουν κοινό στόχο αυτή την αντίσταση».

Παναγιώτης Μαντάς:«Είμαστε εδώ γιατί ο αγώνας των εργαζομένων, μπορεί πράγματι, εδώ και τώρα, να ανακόψει τη νεοταξική λαίλαπα, να υπερασπιστεί τα κεκτημένα, αλλά να δώσει και μία προοπτική για μια άλλη πορεία στον τόπο».

Χρήστος Μαργανέλης (εκ μέρους της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών): «Το πλαίσιο του ΠΑΜΕ είναι ένα διεκδικητικό πλαίσιο που απαντά και στα σημερινά προβλήματα και στα αυριανά, δίνει ταξικό προσανατολισμό στο κίνημα. Γιατί αυτή είναι η μόνη απάντηση, η αντίσταση και η ανυπακοή, ο ταξικός προσανατολισμός, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη προοπτική για την εργατική τάξη».

Αλέξης Μητρόπουλος:«Θεώρησα χρέος μου (σ.σ. τη συμμετοχή μου), επειδή εξ αρχής πιστεύω ότι οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις του νόμου Ρέππα δεν πρέπει να εφαρμοστούν. Και πρέπει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να καταλάβουν ότι ο συγκεκριμένος νόμος, συνέχεια του σκληρού νόμου Σιούφα, δεν έχει θέση στο ελληνικό σύστημα ασφαλιστικών διατάξεων. Και δεύτερον, ότι η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα στις συντάξεις για τους Ελληνες, δεν μπορεί να περάσει. Το σύστημα συντάξεων στην πατρίδα μας παράγει φτωχούς μισθωτούς και φτωχούς συνταξιούχους. Γι' αυτό θεώρησα χρέος μου να έρθω και να συμπαρασταθώ με όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, σ' αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ