Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Νέες δυνάμεις στη μαζική συγκέντρωση

Στους δρόμους κατέβηκε και η εργατική τάξη του Πειραιά συγκροτώντας μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές διαδηλώσεις που έχει γνωρίσει το πρώτο λιμάνι της χώρας. Με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ στα χέρια, με δεκάδες πανό και βροχή από συνθήματα, εργάτες από τα εργοστάσια του Πειραιά, από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τα γιαπιά, τα μηχανουργεία, λιμενεργάτες, ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, γυναίκες, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, μαθητές από γυμνάσια και Λύκεια, από το πρωί ως το μεσημέρι είχαν θέσει ολόκληρη την πόλη υπό την πολιορκία τους.

Τόπος συγκέντρωσης είχε καθοριστεί από το ΠΑΜΕ η πλατεία Λουδοβίκου του Ηλεκτρικού Σταθμού. Πολύ πριν από τις 10 το πρωί, η πλατεία είχε ήδη κατακλυστεί από εργατόκοσμο που ερχόταν από κάθε γωνιά της πειραιώτικης επικράτειας. Οπως τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ, τα εργοστάσια ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΠΙΤΣΟΣ, ΙΟΝ, τα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας, ΕΛΑΪΔΑ, ΚΟΛΓΚΕΪΤ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, τα καράβια. Εκεί, για πρώτη φορά, έδωσαν το αγωνιστικό τους «παρών» οι εργάτριες από το γνωστό εργασιακό γκέτο της επιχείρησης ΝΤΟΜΟΥΣ, οι υπάλληλοι της πλοηγικής υπηρεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, λιμενεργάτες και άλλοι.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Νίκος Κλάψης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Πλοηγικής Υπηρεσίας του ΥΕΝ, ο Γιώργος Πουλικούρδης, μέλος της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ο Γιώργος Ζεϊμπεκίδης μέλος της διοίκησης του Σωματείου Οδηγών Φορτηγών, η Μαργαρίτα Ραΐση πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων, η Κατερίνα Νικολοπούλου εκ μέρους των εργαζομένων της επιχείρησης ΝΤΟΜΟΥΣ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης πρόεδρος της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Αποψη από την πορεία στον Πειραιά
Αποψη από την πορεία στον Πειραιά
Η πορεία που ακολούθησε μεγάλωνε καθ' οδόν, καθώς στο ύψος της πλατείας Καραϊσκάκη και στη συνέχεια στη συμβολή Ακτής Μιαούλη και Β. Γεωργίου «εισέβαλαν» μπλοκ από Γυμνάσια και Λύκεια της Νίκαιας και των φοιτητών ξεσηκώνοντας τους πάντες με τη ζωντάνια τους, την ευρηματικότητα στα συνθήματα και τα βεγγαλικά. Η πορεία κατέληξε στο πασαλιμάνι, ενώ η μάχη της περιφρούρησης στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα (ΖΑΡΑΣ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ κλπ και στα καράβια) συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ