Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χιλιάδες λαού, μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι

Ιδιαίτερα μαζική η συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Motion Team

Πεισμένοι ότι στους δρόμους του αγώνα θα κερδίσουν το δίκιο τους, χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, την Τετάρτη, συμμετείχαν στην πανεργατική απεργία, διαδήλωσαν τα αιτήματα των σύγχρονων αναγκών τους. Αφησαν τις μηχανές στα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες, τα γραφεία και τα καταστήματα, τα γιαπιά, παράτησαν τα εργαλεία της δουλιάς και πήραν το δρόμο του αγώνα για να παλέψουν για το μεροκάματο, την ασφάλιση και τη σύνταξη, για κοινωνικές παροχές και ΣΣΕ που θα ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης «βούλιαξε», για περισσότερες από 4 ώρες, σείστηκε από τα συνθήματα και τα τραγούδια.

Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, όλων των κλάδων, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Με δικές τους προσυγκεντρώσεις έφτασαν στο χώρο οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ που απασχολούνται μέσω εργολάβων, αλλά και οι αορίστου χρόνου, οι σπουδαστές και οι φοιτητές. Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι αγρότες που από νωρίς ξεκίνησαν από τα χωριά και οι ΕΒΕ που έκλεισαν τα καταστήματά τους και πήραν τη θέση τους στο μέτωπο του αγώνα για να μην περάσει η νέα επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου. Μαζικά διαδήλωσαν και οι εργαζόμενοι στα εμφιαλωμένα ποτά, που πραγματοποίησαν στάση εργασίας και προετοιμάζονται να δώσουν νέα μάχη στις 18 του Δεκέμβρη, μέρα απεργίας του κλάδου ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και στις δικαστικές διώξεις.

Η εικόνα αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα για τον όγκο της απεργιακής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ

Motion Team

Η εικόνα αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα για τον όγκο της απεργιακής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ
Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου μίλησαν ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο Γιάννης Φραγγίδης, αναπληρωτής ΓΓ της ΠΟΕΕΠ, ο Σωκράτης Γραβαλάς, εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της ΣΕΑ ΕΒΕ.

Πήρε ώρα πολύ μέχρι να βγει ο κόσμος από την πλατεία και να συγκροτηθεί η μεγαλειώδης πορεία. Χιλιάδες εργαζόμενου λαού, μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι. Η κορυφή της πορείας είχε ήδη φτάσει στην οδό Εθνικής Αμύνης και τότε έφευγαν από το Αγαλμα Βενιζέλου οι τελευταίοι απεργοί διαδηλωτές. Με τα πανό και τις σημαίες του ΠΑΜΕ υψωμένες, φωνάζοντας συνθήματα, πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους. Πορεύτηκαν μέσω της Εγνατίας, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και Βενιζέλου μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ