Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Οικοδομούμε την ταξική ενότητα, σχεδιάζουμε την αντεπίθεση

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία και τους χαιρετισμούς στη συγκέντρωση της Αθήνας

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στην κεφαλή της πορείας
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στην κεφαλή της πορείας
Σήμερα εδώ και στην υπόλοιπη Ελλάδα δίνουμε απάντηση στη σχεδιασμένη αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση και σχεδιάζουμε την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων μας, την αντεπίθεσή μας, τόνισε ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, από το βήμα της συγκέντρωσης. Απέναντι στο κοινό αντεργατικό μέτωπο της εργοδοσίας και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, είναι ανάγκη να οικοδομήσουμε τώρα την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, το κοινό μέτωπο με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή μεσαία αγροτιά, για έχουμε κατακτήσεις, να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, υπογράμμισε.

Η απάντηση που δίνουμε είναι κατηγορηματική. Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκες και διεκδικούν την ικανοποίησή τους. Δε χρωστάνε σε κανέναν. Αντίθετα, τους χρωστάνε πολλά! Να πληρώσουν αυτοί που έχουν ευθύνες για τα προβλήματα των Ταμείων. Να πληρώσουν η μεγαλοεργοδοσία, το κράτος και οι κυβερνήσεις. Η γραμμή συσπείρωσης και πάλης του ΠΑΜΕ ανταποκρίνεται στη σημερινή σύγκρουση και μπορεί να φέρει αποτελέσματα, είπε ο κεντρικός ομιλητής.

Αποκαλύπτοντας το ρόλο των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τόνισε ότι είναι συνυπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση γιατί στηρίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καταλήγοντας, υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για να δοθεί η αναγκαία συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα.

Με τη σημερινή μας παρουσία στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θέλουμε και πάλι να δείξουμε την αναγκαιότητα του κοινού αγώνα ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν, σημείωσε ο Δ. Σβορώνος, χαιρετίζοντας την απεργιακή συγκέντρωση εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ. Το Ασφαλιστικό είναι βαθιά ταξικό, πολιτικό ζήτημα, τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Φ. Βαρδής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Η επίλυσή του περνά μέσα από το μονόδρομο της ταξικής πάλης και της ανατροπής. Χρειάζεται, σημείωσε, να αλλάξει ο προσανατολισμός και άλλων συνδικάτων. Να γίνει ταξικός.

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ αρνούμαστε να υποταχθούμε στα σχέδια της κυβέρνησης και συμπορευόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, που αγωνίζονται με καθαρές θέσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων πραγματικών αναγκών των εργαζομένων, υπογράμμισε η Π. Χριστοδουλίδου, από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό, στις τάξεις του ΠΑΜΕ και εμείς. Στον αγώνα ενάντια στα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης υψώνουμε τείχος. Η συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ