Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Στην πρώτη γραμμή της μαζικής πάλης

Εκδήλωση διοργάνωσε την Κυριακή η Κομματική Οργάνωση Χωριών Βορειοανατολικής Αττικής του ΚΚΕ για τη ρύπανση από τις βιομηχανίες και τις επιπτώσεις από την πυρκαγιά στην Πάρνηθα

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Η επίδραση στην υγεία και την ποιότητα ζωής από την ανεξέλεγκτη δράση των βιομηχανιών και τις πρόσφατες καταστροφές στην Πάρνηθα ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Σάββατο το βράδυ στο Βαρνάβα η Κομματική Οργάνωση Χωριών Βορειοανατολικής Αττικής του ΚΚΕ. Με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων και φορέων της περιοχής, του δημάρχου Βαρνάβα Γ. Βούλγαρη και του πρώην δημάρχου Δ. Κόλια. Οι εισηγήσεις αφορούσαν την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, τη μόλυνση του νερού, τους ΧΥΤΑ, ενώ παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής από τον βουλευτή του Κόμματος Δήμο Κουμπούρη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δασολόγος Αντώνης Θεοχάρης, ο οποίος κατήγγειλε ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία πρόληψη πριν την πυρκαγιά στην Πάρνηθα και κανένας κεντρικός σχεδιασμός, με αποτέλεσμα να χαθούν 36.000 στρέμματα του εθνικού δρυμού. Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον υπόλοιπο ορεινό όγκο της Πάρνηθας και ειδικά το δάσος Τατοΐου από την εφαρμογή του ΠΔ.

Για το προμελετημένο έγκλημα της τοξικής μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα από εξασθενές χρώμιο μίλησε στη συνέχεια ο βιοχημικός Θανάσης Παντελόγλου. «Ηταν, όπως επισήμανε, μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβεί όταν βιομηχανίες εδώ και χρόνια ρίχνουν αυθαίρετα τοξικά απόβλητα στον ενιαίο υδροφόρο ορίζοντα».

Στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα και την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχουν οδηγήσει τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής σε αδιέξοδο, αναφέρθηκε ο γιατρός και νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος. Τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει επισημάνει πως το Θριάσιο δεν αντέχει άλλα σκουπίδια και συμμετέχει σε κάθε αγώνα για να αποτραπεί δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, ο Δήμος Κουμπούρης επισήμανε ότι «το ζήτημα του περιβάλλοντος είναι πολιτικό και πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μαζικής πάλης των εργαζομένων και του λαού, ενάντια στη γενικότερη αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική. Η ευθύνη για τα προβλήματα στο περιβάλλον βρίσκεται στην καπιταλιστική ανάπτυξη που υπηρετούν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το αντιμετωπίζουν σαν πηγή κέρδους. Το ΚΚΕ υποστηρίζει μια συνεπή περιβαλλοντική πολιτική που είναι συνδεδεμένη όμως με μια διαφορετική ανάπτυξη σε όφελος του λαού στο πλαίσιο μιας λαϊκής εξουσίας και οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ