Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Φιλανθρωπία» των χορτάτων

«Συνεταιράκια» στη διαχείριση της ακραίας φτώχειας είναι από χτες ο Δήμος Αθηναίων και η πολυεθνική «Καρφούρ». Συγκεκριμένα, χτες εγκαινιάστηκε το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», που θα λειτουργεί στο Ιδρυμα Αστέγων του δήμου. Πρόκειται για μια ακόμα κίνηση στα πλαίσια της λεγόμενης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που αποτελεί στρατηγικής σημασίας τακτική για την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Το «Παντοπωλείο» θα παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού κλπ., σε άπορους και άστεγους. Οσοι θα παίρνουν τα προϊόντα, θα επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και θα έχουν πρόσβαση με την επίδειξη ειδικής κάρτας. Το πρόγραμμα θα καλύπτει 200 οικογένειες, για έξι μήνες, οι οποίες στη συνέχεια θα αλλάζουν.

Βέβαια, ακόμα και από αυτήν την πρωτοβουλία, η πολυεθνική βγαίνει διπλά κερδισμένη: Και θα φοροαπαλλάσσεται για τις δωρεές της και θα καλλιεργείται η αντίληψη, ότι οι επιχειρήσεις είναι «στο πλευρό» των λαϊκών στρωμάτων. Η φιλανθρωπία των χορτάτων σε όλο της το μεγαλείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ