Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
Επίθεση Σανιδά κατά δικαστών και υπαλλήλων

Την ευθύνη στους δικαστές, στους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους για την καθυστέρηση στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων, επέρριψε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, κατά την τοποθέτησή του στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ακόμα, κατηγόρησε τους δικαστές ότι εκδίδουν λιγότερες αποφάσεις σε σχέση με το παρελθόν και επανέφερε την πρότασή του για λειτουργία των δικαστηρίων μέχρι τις 7 το απόγευμα! Για τους γραμματείς και τους δικαστικούς υπαλλήλους υποστήριξε ότι εργάζονται λίγο...

Την άρση των περιορισμών στις συνδικαλιστικές ελευθερίες των δικαστών και την αύξηση των κονδυλίων για τη Δικαιοσύνη, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, μιλώντας στη γενική συνέλευση. Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι για την καθήλωση των αποδοχών των δικαστών, η ευθύνη βρίσκεται στη γενικότερη πολιτική λιτότητας που ακολουθείται στη χώρα μας. Και πρόσθεσε ότι με τα περιορισμένα κονδύλια που προβλέπονται και στο νέο προϋπολογισμό δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στην υλικοτεχνική υποδομή.

Υπενθύμισε την πάγια θέση του Κόμματος για την άρση των περιορισμών και τις απαγορεύσεις στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των δικαστών. «Κανένας βάσιμος λόγος, είπε, δεν υπάρχει, που να αντέχει στην κοινή λογική για τη διαιώνιση αυτού του καθεστώτος που οδηγεί σε διώξεις με αφορμή τη συνδικαλιστική δράση». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «για να υπάρξουν ριζικές λύσεις χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική, μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας. Χρειάζεται ένας ανώτερος κοινωνικός και οικονομικός σχηματισμός, που εμείς τον χαρακτηρίζουμε με τον όρο της λαϊκής εξουσίας, όπου ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν. Μόνο σε αυτές τις συνθήκες μπορεί να βρει και την πραγματική του λύση το πρόβλημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

  • Στο αρχείο μπαίνει η πειθαρχική έρευνα, που είχε ξεκινήσει εναντίον τριών μελών του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Οι τρεις συνδικαλιστές δικαστές είχαν ζητήσει να ερευνηθούν οι καταγγελίες για τα περιουσιακά του τέως προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ