Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΝΟΦΥΤΑ
Συγκέντρωση για το μολυσμένο νερό

Αποφασισμένοι να δώσουν αγωνιστική απάντηση στους βιομήχανους, στις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές, δήλωσαν την Κυριακή το πρωί από τα Οινόφυτα κάτοικοι και εργαζόμενοι των περιοχών, ο υδροφόρος ορίζοντας των οποίων έχει τοξινωθεί με εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα, εξαιτίας της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού. Με συνθήματα όπως «Απαιτούμε αποχαρακτηρισμό του Ασωπού», «Κυβερνήσεις και βιομήχανοι, για το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα δολοφονούν», φορείς, σύλλογοι και εργατικά συνδικάτα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην είσοδο των Οινοφύτων και στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής Οδού για περίπου 10 λεπτά.

Στηλιτεύοντας το «εκπρόθεσμο» και υποκριτικό ενδιαφέρον των κυβερνώντων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο αντιδήμαρχος Οινοφύτων, Μιχάλης Γιαλούρης, είπε πως «θα θέλαμε να δούμε το ενδιαφέρον τους, όταν αποκαλύφθηκαν οι παράνομες "μπούκες" και τα φουγάρα των εργοστασίων, τις παράνομες γεωτρήσεις». Και πρόσθεσε: «Στο όνομα ποιας "προόδου" και ποιας "ανάπτυξης" μας καταδίκασαν;».

Ο Θανάσης Παντελόγλου, χημικός μηχανικός και κεντρικός ομιλητής, ανέδειξε τις δολοφονικές ευθύνες, υπογραμμίζοντας: «Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, τώρα και πριν, με εναλλασσόμενους ρόλους, καθισμένοι στις καρέκλες της εξουσίας, τοπικής και κεντρικής, εφαρμόζουν την ίδια πολιτική, υποστηρίζοντας τους ρυπαντές βιομήχανους. Ταυτισμένοι μαζί τους. Με τερτίπια, ψέματα και παράνομα καμώματα». Και επισήμανε: «Θα 'ρθει η στιγμή της νίκης γιατί όλοι θα αγωνιζόμαστε για αυτή. Κάθε στιγμή θα πιάνουμε καλύτερα μετερίζια διεκδίκησης απέναντί τους».

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, των Επιτροπών Αγώνα της περιοχής και του Συνδικάτου Μετάλλου. Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Δήμος Κουμπούρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ