Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μοναδικός πολιτικός, πολιτιστικός νεανικός θεσμός

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τη μεγάλη, νεανική γιορτή του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», για το τετραήμερο εκδηλώσεων κορύφωσής του στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθεί στις 20, 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη στο γνώριμο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μια ποιοτική πρόταση για τον πολιτισμό προβάλλεται μέσα από τον μοναδικό πολιτικό και πολιτιστικό, νεανικό θεσμό, παράλληλα με τα δεκάδες περίπτερα, τις συζητήσεις και τα αφιερώματα.

Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη, στις 9 το βράδυ, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκας Παπαρήγα, ενώ την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη, στις 9.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.

Θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για: Το ρόλο της θρησκείας, τις νέες εργασιακές σχέσεις, τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, την Ολυμπιάδα του 2004.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανοίξει την Τετάρτη 20/9 ο Δημήτρης Μητροπάνος, ενώ την ίδια μέρα, στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ, θα τραγουδήσουν οι: Παντελής Θαλασσινός, «Συνήθεις Υποπτοι», «Υπόγεια Ρεύματα», Κ. Μάτζιος - Λ. Αλκαίου, Στέλιος Βαμβακάρης και Γιώτα Βέη.

Την Πέμπτη 21/9 ξεχωρίζουν οι συναυλίες των: «Πυξ - Λαξ», Μ. Φάμελου - Ν. Ζιώγαλα, Μπ. Τσέρτου, Μ. Πασχαλίδη, «Ενοχο Λα», Χ. Κροκίδη και η τιμητική βραδιά στον Κ. Βίρβο και τον Θ. Δερβενιώτη, με τις Χ. Λαμπράκη και Θ. Στίγκα.


Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει συναυλίες των: Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Θάνου Μικρούτσικου, Ν. Πορτοκάλογλου, «Magic de Spell», Β. Κορακάκη, Σ. Βαζούρα - Χάλκινα Γουμενίτσας, «Ενδελέχεια».

Τέλος, το Σάββατο 23/9 το πρόγραμμα του Φεστιβάλ κλείνει με τους Δ. Τσακνή - Λ. Μαχαιρίτσα, Μ. Κανά - Ορ. Περίδη, «Apyrimac», «Closer», Γ. Ανδρεάτο - Δ. Λογαρά - Ν. Βουδούρη, Δ. Κοντογιάννη - Σ. Παπάζογλου.

Επίσης, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιερώματα:

  • Στον Γιάννη Ρίτσο, με την παράσταση «Παραμερίζουμε ποιητή για να περάσεις». Μουσική επιμέλεια Στ. Ψαραδάκου, κείμενα - σκηνοθεσία Λ. Δημητρακοπούλου.
  • Στον Γιάννη Σκαρίμπα, με μουσική Σαράντη Κασσάρα και τραγούδι Γ. Θωμόπουλο, Γ. Δαλαμπίρα και Α. Δημητρακοπούλου.
  • Στον Νίκο Καββαδία, με το συγκρότημα «Αντίθεσις».
  • Στον Νίκο Ξυλούρη, με τον Χ. Γαργανουράκη.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα συμμετέχουν ακόμα οι νέοι καλλιτέχνες: Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Τσεκούρας, Γιώργης Χριστοδούλου και τα συγκροτήματα «7 πέπλα», «Νυν και Αεί», «Σπτέτο Ανθών».

Βέβαια, η νεανική «κόκκινη πολιτεία» θα περιλαμβάνει όπως κάθε χρόνο Διεθνούπολη , με πάνω από 30 ξένες αντιπροσωπείες, παιδότοπο, κινηματογράφο, βιβλιοπωλεία, αθλητικές εκδηλώσεις,θεατρικά δρώμενα.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ