Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ανακάλυψη και οι ευαισθησίες...

Το ερευνητικό πρόγραμμα «SmartEyes» για άτομα με προβλήματα όρασης δοκιμάζεται πιλοτικά στη χώρα μας. Ηδη το χρησιμοποιούν 50 άτομα στη Θεσσαλονίκη, ενώ χτες δόθηκε και σε 100 άτομα στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα «SmartEyes» έγινε απ' το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και είχε διεθνή διάκριση στις Βρυξέλλες. Η χρηματοδότηση και η υλικοτεχνική υποστήριξη του προγράμματος έγινε απ' την «Cosmote», τη «Microsoft Ελλάς» και «Geometics» στα πλαίσια της λεγόμενης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΤΕ) - πλευρά που οι εταιρείες υπογράμμισαν με ιδιαίτερη έμφαση στη χτεσινή επίδοση των εκατό προγραμμάτων στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

Ο παρευρεθείς στην εκδήλωση υφυπουργός Υγείας Γιώργος Ι. Παπαγεωργίου, είπε ότι θα παρακολουθεί την ανακάλυψη αυτή από κοντά «ώστε έναντι οποιουδήποτε κόστους να γίνει κτήμα ει δυνατόν όλων των συνανθρώπων μας, που την έχουν ανάγκη».

Το θέμα είναι αυτό το κόστος να μην μετακυληθεί στα ασφαλιστικά ταμεία και να το αναλάβει το κράτος και να μη γίνουν οι τυφλοί ντεκόρ για το προφίλ των εταιρειών μέσω παρόμοιων - όπως και στην έρευνα - χορηγιών. Γιατί η... ευαισθησία στην κερδοφορία είναι πολύ ισχυρότερη απ' την ευαισθησία της ΕΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ