Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ηπιες αλλαγές» και ... πράσινα άλογα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αρκετοί είναι αυτοί που τις τελευταίες μέρες, μετά την παραίτηση Μαγγίνα, αναπαράγουν τις θεωρίες του Μαξίμου. Οτι δήθεν η κυβέρνηση θα φέρει πιο «ήπιες» αλλαγές, ότι ετοιμάζεται νέος γύρος «διαλόγου» και έτσι το σχέδιο νόμου θα καθυστερήσει...

Ας αρχίσουμε από το τελευταίο: Είναι αδιάφορο για τους εργαζόμενους, αν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα κατατεθούν το Γενάρη, το Φλεβάρη ή το Μάρτη. Το κύριο είναι ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να κλιμακώσουν την πάλη τους, να μην επιτρέψουν την κατάθεση σχεδίου νόμου ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

Η εκτίμηση ότι η νέα υπουργός θα κάνει νέο γύρο διαλόγου, ακόμα και αν επαληθευτεί δεν αλλάζει σε τίποτα τις προθέσεις της κυβέρνησης. Και αυτός, θα είναι «διάλογος - απάτης» όπως και αυτός που έγινε επί Μαγγίνα. Θα γίνει για να αφοπλιστούν οι εργαζόμενοι, για να ανοίξει δρόμο η αντιασφαλιστική επίθεση.

Και τέλος, για ποιες «ήπιες» αλλαγές γίνεται λόγος; Οι αλλαγές έτσι και αλλιώς σημαίνουν νέες ανατροπές. Η κυβέρνηση με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες της έχει κάνει καθαρό ότι δεν έρχεται να «λύσει το ασφαλιστικό» όπως ισχυρίζεται, αλλά για να αφαιρέσει δικαιώματα. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τη λογική του Χότζα. Στο μόνο που μπορούν να βασιστούν οι εργαζόμενοι, δεν είναι η «καλή θέληση» της κυβέρνησης, αλλά ο αγώνας τους. Ενας αγώνας που είναι καιρός να μην στέκεται μόνο σε αμυντικές θέσεις, αλλά να κάνει ένα βήμα μπροστά και να διεκδικήσει αύξηση των συντάξεων και μείωση του εργάσιμου χρόνου, αμφισβητώντας ταυτόχρονα το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ