Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΟΛΟΥΣ ΒΙΜΕΡ
Βιώνουμε μια εξαιρετική στιγμή στη Βενεζουέλα

Εκδήλωση αλληλεγγύης της ΚΝΕ στη Νομική Σχολή της Αθήνας

Για την κατάσταση και τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και τη Λατινική Αμερική και για τους αγώνες των λαών της περιοχής συζήτησαν φοιτητές και φοιτήτριες με τον Καρόλους Βίμερ, μέλος του ΠΓ και υπεύθυνο των Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Βενεζουέλας και βουλευτή του Λατινοαμερικάνικου Κοινοβουλίου στη χτεσινή εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε η ΚΝΕ στη Νομική Σχολή Αθήνας. Το στίγμα της συζήτησης έδινε το πανό της ΚΝΕ: «Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας ενάντια στην επίθεση του ιμπεριαλισμού».

Το αμφιθέατρο γέμισε από νέους που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του Καρόλους Βίμερ και τον «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις πυροδοτώντας μια πλούσια συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚ Βενεζουέλας, την πολιτική κατάσταση στη χώρα, την κατάσταση στην παιδεία και τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πρέσβειρα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα Μαρία Ινες Φονσέκα καθώς και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής το Γιάννη Πρωτούλη, γραμματέα του ΚΣ και βουλευτή του Κόμματος.

Περιγράφοντας την κατάσταση στη Λατινική Αμερική ο Κ. Βίμερ επισήμανε: «βιώνουμε μια εξαιρετική στιγμή στη Βενεζουέλα και τη Λατινική Αμερική. Εξαιρετική, με την έννοια ότι οι λαοί αποφάσισαν να αλλάξουν ριζικά την κατάσταση της ζωής τους σε ό,τι αφορά την κοινωνική αδικία. Δραστήρια, με την έννοια ότι εντάσσονται στην αντιιμπεριαλιστική πάλη. Το ενδιαφέρον και νέο στοιχείο που υπάρχει, είναι ότι αυτή την περίοδο διεξάγονται πολλές διαφορετικές επαναστατικές μάχες στη Λατινική Αμερική». Αναφερόμενος, στο πρόσφατο δημοψήφισμα που έγινε στη Βενεζουέλα, σημείωσε: «ήταν ένα δημοψήφισμα για ένα Σύνταγμα το οποίο κατοχύρωνε το σοσιαλιστικό δρόμο για τη χώρα. Οπωσδήποτε, για τους επαναστάτες, για τους κομμουνιστές είναι ευχάριστο να μιλάνε και βεβαίως να αγωνίζονται για το σοσιαλισμό. Ομως γνωρίζουμε ακριβώς γι' αυτό, ότι ο σοσιαλισμός δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να φτιάξεις με διατάγματα».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ